Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Στο έλεος κάθε επιτήδειου τα φορολογικά στοιχείων των Ελλήνων – Εφοριακός εκβίαζε γνωστό δικηγόρο και είχε στοιχεία και για βουλευτές

Στο έλεος κάθε επιτήδειου τα φορολογικά στοιχείων των Ελλήνων – Εφοριακός εκβίαζε γνωστό δικηγόρο και είχε στοιχεία και για βουλευτές

– Αυτή η υπόθεση δείχνει πως δεν υπάρχει καμία ασφάλεια για τόσο προσωπικά στοιχεία
– Λίγες μέρες νωρίτερα αποκαλύφθηκε πως υπάλληλος εταιρείας είχε στα χέρια του τα στοιχεία 9 εκατ. πολιτών
– Αποδεικνύεται πως το κενό ασφαλείας του υπουργείου Οικονομικών είναι τεράστιο
– Ο 26χρονος εφοριακός, γιος ιερέα, ζητούσε 150.000 ευρώ από τον δικηγόρο

Μετά τον 35χρονο που κατείχε τα στοιχεία 9 εκατομ. πολιτών, άλλο ένα περιστατικό έρχεται να αποδείξει την “τρύπα” που υπάρχει στο σύστημα ασφαλείας του υπουργείου οικονομικών.

Ενας 26χρονος εργαζόμενος στην Κ’ ΔΟΥ Αθηνών δημοσιοποιήσε στοιχεία γνωστού δικηγόρου σε ενημερωτικό blog και τον εκβίαζε οτι θα δημοσιοποιούσε κι άλλα στοιχεία αν δεν του έδινε 150.000 ευρώ σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 26χρονου μετά απο καταγγελία του 44χρονου δικηγόρου Π.Σ. για δημοσιοποίηση των φορολογικών του στοιχείων σε forum ενημερωτικού blog. Σύμφωνα με την αστυνομία επίσης, ο 26χρονος είχε στείλει e-mail στο δικηγόρο με το οποίο του ζητούσε 150.000 ευρώ, σε διαφορετική περίπτωση θα δημοσιοποιούσε το πόθεν έσχες, τη φορολογική του δήλωση και άλλα προσωπικά του στοιχεία.

Η καταγγελία έφτασε στην Εισαγγελία η οποία διέταξε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου. Απο την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη του 26χρονου. Αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του εφοριακού απ’ όπου κατάσχεσαν ένα φορητό υπολογιστή. Ερευνα έγινε και στο χώρο εργασίας του, όπου ταυτοποιήθηκε ότι η επίμαχη ανάρτηση πραγματοποιήθηκε από τον 26χρονο υπάλληλο.

Ο εφοριακός δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης αυτόφωρης διαδικασίας. Απο τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμηση, απειλή και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Ο ίδιος, στο παρελθόν, είχε δημοσιοποιήσει φορολογικά στοιχεία βουλευτών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει στη διάθεση του φορολογικά στοιχεία 9 νεοεισαχθέντων βουλευτών, τα πόθεν έσχες των οποίων δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί επισήμως.

Διαβάστε

Ποινική δίωξη στον 35χρονο που είχε στα χέρια του τα στοιχεία 9 εκατ. Ελλήνων

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε