Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής οι μικροκάμερες που θα τους οδηγήσουν σε νέα μέλη

Η έρευνα εστιάζεται στην ανεύρεση στοιχείων που να εμπλέκουν τους συλληφθέντες σε ληστείες ή άλλες ενέργειες.

Σε εφτά ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εννέα μικροκάμερες που βρέθηκαν, εκτός των άλλων, στα σπίτια που χρησιμοποιούσαν οι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” στην οδό Ελλησπόντου 53 στη Νέα Ιωνία Βόλου και στην οδό Σαπφούς 182 στην Καλλιθέα, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τις δραστηριότητες των κατηγορουμένων και τον εντοπισμό τυχόν στόχων της οργάνωσης.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ στο διαμέρισμα του Βόλου εκτός από τα όπλα -που διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο ράβδοι εκρηκτικής ύλης TNT βάρους 600 γραμμαρίων, εφτά πλαστές αστυνομικές ταυτότητες, δύο ζευγάρια πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων, τέσσερις ασύρματες κρυφές μικροκάμερες, ζελατίνες με το υδατογράφημα των δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, ένα μηχάνημα πλαστικοποίησης και περίπου 4.000 ευρώ.

Επίσης, βρέθηκαν δύο τετράδια με χειρόγραφες σημειώσεις στα οποία περιγράφονται ο τρόπος, τα μέσα και πρακτικές για τη διάπραξη ληστειών, καθώς και συγκεκριμένοι στόχοι.

Στο διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην Καλλιθέα το οποίο είχε νοικιαστεί με πλαστή ταυτότητα βρέθηκαν μέχρι στιγμής, ανάμεσα στα άλλα, τα εξής: 35 σακ βουαγιάζ διαφόρων μεγεθών, πολλά από τα οποία περιείχαν ρούχα και διαρρηκτικά εργαλεία, δύο πλαστές αστυνομικές ταυτότητες, τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα πιστόλι ρέπλικα, πέντε μικροκάμερες, κινητά τηλέφωνα και μηχάνημα πλαστικοποίησης.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν εντοπίσει τα σπίτια εδώ και αρκετές μέρες και τα παρακολουθούσαν, αλλά όταν διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να προκύψει κάτι παραπάνω πραγματοποίησαν την επιχείρηση και συνέλαβαν τα έξι άτομα.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έφθασαν στον εντοπισμό των τριών καταζητούμενων και των άλλων τριών συνεργών τους από στοιχεία που είχαν προκύψει από την έρευνα για τη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” όλο το προηγούμενο διάστημα.

Διασύνδεση των έξι συλληφθέντων σε Βόλο και Αθήνα με τους έξι που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο σε Νέα Σμύρνη και Πειραιά φαίνεται να προκύπτει σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που διαβιβάστηκε στους Εφέτες Ανακριτές της υπόθεσης. Ήδη η δικογραφία για Νέα Σμύρνη και Πειραιά, υπόθεση για την οποία είχε ασκηθεί δίωξη για άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση, έχει διαβιβαστεί από την Ευελπίδων στους Εφέτες που ασχολούνται με την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Στους έξι νέους συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και διακεκριμένη οπλοκατοχή (κακούργημα). Μία επιπλέον πράξη διακεκριμένης οπλοκατοχής απαγγέλθηκε στην Όλγα Οικονομίδου, κατηγορία που αφορά τη δικογραφία του περασμένου Δεκεμβρίου, καθώς φέρεται να έχει εντοπιστεί αποτύπωμά της σε σπίτι από την παλαιότερη υπόθεση.

Σήμερα απολογήθηκαν τυπικά, αρνούμενοι να αναγνωρίσουν τη διαδικασία, για τη δικογραφία των 14 παγιδευμένων πακέτων, οι μέχρι πρότινος καταζητούμενοι στην υπόθεση Νταμιάνο Μπολάνο και Γιώργος Νικολόπουλος. Για την ίδια υπόθεση θα απολογηθεί αύριο και αναμένεται να τηρήσει την ίδια στάση, ο Χρήστος Τσάκαλος ενώ και οι έξι θα απολογηθούν αύριο για την υπόθεση του Βόλου. Κατηγορία για την υπόθεση με τα παγιδευμένα δέματα αντιμετωπίζει και ο Γιώργος Πολύδωρος.

Συγγενείς και δικηγόροι των κατηγορουμένων έκαναν λόγο για παράνομη βία που ασκήθηκε σε βάρος τους από την αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:

Εκρηκτικές ύλες, σημειώσεις για ληστείες και ”στολές” στις γιάφκες

“Καθαρά” τα όπλα που βρέθηκαν στο Βόλο – Ετοίμαζαν ληστεία οι “Πυρήνες”;

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε