weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Στο νοσοκομείο η Βίκυ Σταμάτη – Τι λέει σε επιστολή της

Στο νοσοκομείο η Βίκυ Σταμάτη – Τι λέει σε επιστολή της | Newsit.gr

Στο Θριάσειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε η σύζυγος του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη με ακατάσχετη αιμορραγία γυναικολογικής φύσεως, όπως αναφέρουν οι συνήγοροι της. Η Β. Σταμάτη υποβάλλεται σε εξετάσεις γυναικολογικής φύσεως.

Η μεταφορά της στο νοσοκομείο κρίθηκε επιβεβλημένη για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση της, ενώ κατά τους συνηγόρους της, η κατηγορουμένη στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού εξακολουθεί να βρίσκεται σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενη για την προσωρινή της κράτηση. 
Σε επιστολή που έδωσε στα ΜΜΕ μέσω των δικηγόρων της, η σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου κάνει λόγο για «στιγματισμό» και «δαιμονοποίηση» της, ενώ συνδέει την ποινική υπόθεση, που χαρακτηρίζει «σαπουνόπερα», και την προφυλάκιση της με το τέλος της μεταπολίτευσης αναφέροντας ότι ίσως κάποιοι την θέλουν «ιδανική αυτόχειρα».
 Όπως αναφέρει, με αφορμή την γιορτή της Μητέρας, η κατηγορουμένη:
«Αυτή τη μέρα το εσωτερικό άβατο της ψυχής μου, γέμισε ομίχλη, φόβο, δάκρυα, πόνο, ανεκπλήρωτη μητρική αγάπη, φροντίδα, ένα πελώριο γιατί;» και συνεχίζει:
«Τότε αποφασίζεις να επιχειρήσεις να ανοίξεις ένα παράθυρο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, φωνάζοντας δυνατά ΓΙΑΤΙ;»
Η κ. Σταμάτη αναφέρει ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να επικοινωνήσει με τον κόσμο  «αφού κάποιοι κατασκεύασαν την δημόσια εικόνα σου, εντέχνως χρησιμοποίησαν την προσωπικότητά σου για να σε παρουσιάσουν σαν μία τραγική ηρωίδα σε μία πολιτικοκοινωνική σαπουνόπερα και ίσως κάποιοι σε θέλουν ιδανική αυτόχειρα στο τέλος της μεταπολίτευσης!»
Διατυπώνει επίσης την απορία της «γιατί κάποιοι με στιγμάτισαν, με δαιμονοποίησαν, με κατέστησαν σχεδόν «οροθετική« του πολιτικοκοινωνικού συστήματος, γιατί, έπρεπε η φωτογραφία μου, η προσωπικότητά μου, η μητρότητα μου, η γυναικεία φύση μου να διασυρθούν; να βιασθούν;
Γιατί να βιώσω το μαρτύριο της τηλεοπτικής διαπόμπευσης εν μέσω χλευασμού, ύβρεων, λοιδορούμενη ενώπιον του φυσικού μου Δικαστή;»
Συνδέει επίσης την απόφαση για προσωρινή κράτηση της, που χαρακτηρίζει «σταύρωση» με το προεκλογικό κλίμα και βάλει κατά της Δικαιοσύνης αναφέροντας: «οι σταυρωτές μου διατεταγμένοι». Αναφέρεται ακόμη, όπως και ο προφυλακισμένος σύζυγος της σε ανακοίνωση του, σε  «ανθρωποφαγία» αλλά και σε «τηλεοπτικό υπερθέαμα» και σε «σκηνικό» που ήταν έτοιμο με κοινό «απόλυτα καθοδηγούμενο» .
«…Οι «σταυρωτές« μου διατεταγμένοι και ο Λαός, το τηλεοπτικό κοινό, καλά προετοιμασμένο για το θέαμα της ανθρωποφαγίας.
Κάποιοι τελείως υποκριτικά φερόμενοι, ως Πόντιοι Πιλάτοι, έπλυναν τα χέρια τους από το τηλεοπτικό αίμα ως άλλοι ιεροεξεταστές του Μεσαίωνα αφού μόλις, είχαν ρίξει μια μάγισσα στην Πυρά της Καθάρσεως.
Δικαιούμαι να ερωτήσω αν η Δικαιοσύνη ήταν παρούσα ή απούσα στην Σταύρωση μου;
Δικαιούμαι να ερωτήσω τι κέρδισε η Δικαιοσύνη, τι απεκόμισε εις τον ακριβοδίκαιον ζυγόν της;
Μήπως κέρδισε την απενοχοποίησή της ή την αυτόματη προσαρμογή της σε προεκλογικούς σχεδιασμούς ή μήπως κέρδισε έτσι την αυτοκάθαρση της;
Γιατί η Δικαιοσύνη πρέπει να κερδίσει κάθε φορά την αποστολή της και όχι να λειτουργεί ως θεραπαινίδα του μαλακού υπογαστρίου της κοινής γνώμης.
Γιατί η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη δεν επιτρέπεται να εκδικούνται μια μητέρα ενός ανηλίκου παιδιού.
Μόνο η τηλεοπτική Δημοκρατία επιδιώκει περισσότερο αίμα στην αρένα και επενδύει στην ανθρωποφαγία.
Η Δικαιοσύνη δεν εφευρίσκει ΙΔΙΩΝΥΜΑ εν ονόματι μιας κακώς νοούμενης ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ..»
Τέλος τονίζει ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να προστατεύει την οικογενειακή συνοχή και την μητρότητα και ότι στην δική της περίπτωση εφαρμόστηκε μία «γραφειοκρατική απονομή προκαταβολής ποινής».

Διαβάστε

Β.Σταμάτη: Είμαι σε απόγνωση – Μ’ εμένα η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή

 

#TAGS MM