Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Στο παρά 5’ γλίτωσε την εκτέλεση – Είχαν εκδώσει συμβόλαιο θανάτου για Ροδίτη επιχειρηματία

Στο παρά 5’ γλίτωσε την εκτέλεση – Είχαν εκδώσει συμβόλαιο θανάτου για Ροδίτη επιχειρηματία

Η ευσυνειδησία ενός υπαλλήλου security γλίτωσε τη ζωή ενός 45χρονου επιχειρηματία από τη Ρόδο, για τον οποίο είχε υπογραφεί συμβόλαιο θανάτου. Εντολέας φέρεται να είναι ένας ξάδερφος της γυναίκας του και αιτία οι κληρονομικές διαφορές.

Όλα ξεκίνησαν από μια μικροσυμπλοκή μεταξύ Αλβανών, που έστειλε μερικούς από αυτούς στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Εκεί, υπάλληλος εταιρίας security άκουσε έναν να λέει ότι επρόκειτο να σκοτώσει έναν 45χρονο επιχειρηματία. Άμεσα ειδοποίησε την Αστυνομία και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

Υποψήφιο θύμα ήταν ο 45χρονος Ροδίτης επιχειρηματίας Τζούλης Μαχραμάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υποψήφιο θύμα είναι ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στο κέντρο της Ρόδου. Εδώ και πολλά χρόνια, το μαγαζί ήταν στο επίκεντρο προσωπικών και κληρονομικών διαφορών με τον 43χρονο που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία και ο οποίος είναι ξάδερφος της γυναίκας του. Ανάμεσα στους δυο άνδρες είχαν σημειωθεί πολλά επεισόδια στο παρελθόν.

Σε έλεγχο από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, το πρωί της Τετάρτης, ο 31χρονος Αλβανός, τον οποίο ο υπάλληλος security είχε άκουσε να λέει πως επρόκειτο να εκτελέσει τον 45χρονο, βρέθηκε να οπλοφορεί. Το όπλο που βρέθηκε πάνω του ήταν ρέπλικα, την οποία είχε μεταποιήσει.

Στα πλαίσια της προανάκρισης ο Αλβανός ομολόγησε ότι ήρθε από την Αθήνα έχοντας εντολή να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου για τον 45χρονο Ροδίτη επιχειρηματία. Επρόκειτο να το εκτελέσει σε διάστημα τριών ημερών.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις τάξεις της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Ρόδου. Χωρίς να χαθεί καθόλου πολύτιμος χρόνος στήθηκε οργανωμένη επιχείρηση από τους άντρες του τμήματος ασφαλείας με στόχο την επ΄ αυτόφωρο σύλληψη του ηθικού αυτουργού αλλά και άμεσα συνεργού του Αλβανού.

Αργά το βράδυ και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αρχαίου Σταδίου Ρόδου δόθηκε το τελικό ραντεβού του Αλβανού με τον 43χρονο Έλληνα, μόνιμο κάτοικο Ρόδου. Σκοπός της συνάντησης ήταν το τελικό σχέδιο της δολοφονίας και η πληρωμή των 12.000€ από τον εντολέα. Με το που έκανε την εμφάνιση του ο εντολέας με τα χρήματα, συνελήφθη αμέσως.

Η αδελφή του 45χρονου επιχειρηματία μίλησε στο Newsit για την απίστευτη αυτή ιστορία ενώ αποκάλυψε ότι ηθικός αυτουργός είναι υπάλληλος του δήμου που είχε περιουσιακές διαφορές με τον αδελφό της.

Ακούστε τι δήλωσε η αδερφή του 45χρονου στο Newsit

Ο νεαρός Αλβανός, που έφτασε την Τρίτη στη Ρόδο από τα Μέγαρα, γνωρίστηκε με τον 43χρονο μέσω ενός 37χρονου Έλληνα.
Στην κατοχή του Αλβανού εκτός από το όπλο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– ένα πιστόλι αγνώστου προελεύσεως,
– 21 φυσίγγια, διαμετρήματος 32 mm.
– ένα κινητό τηλέφωνο,- ένα απόκομμα εισιτήριου πλοίου με ημερομηνία 01-08-2011

Στην κατοχή του 43χρονου εντολοδόχου βρέθηκαν
– ένα κινητό τηλέφωνο,
– μια σελίδα εφημερίδας όπου απεικονίζονταν το υποψήφιο θύμα
– ένα χειρόγραφο σημείωμα με διάφορες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης του σχεδίου της ανθρωποκτονίας
– ένα χειρόγραφο σημείωμα για την τοποθεσία της οικίας του 45χρονου
– ένα απόκομμα από ένταλμα πληρωμής τράπεζας, χρηματικού ποσού 12.000 ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος του 37χρονου, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε