Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στον ανακριτή οι δύο- Ψάχνουν 2-3 “καθοδηγητές” και τη “γιάφκα” σε Ιλίσια και Ζωγράφου

(ΦΩΤΟ REUTERS)
(ΦΩΤΟ REUTERS)

Το δρόμο για την Ευελπίδων πήραν και πάλι σήμερα οι δύο βομβιστές. Στα δικαστήρια έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφάλειας.

Ήδη ο Π. Αργυρού έχει κριθεί προφυλακιστέος για τις κατηγορίες για συμμετοχή του στην οργάνωση “Πυρήνες της Φωτιάς”. Οι δύο συλληφθέντες τηρούν αρνητική στάση απαντώντας μονότονα “δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία”.

Η Ελλάδα… και η Υεμένη

“Πανευρωπαϊκό ζήτημα” ξέσπασε μετά τα δέματα-βόμβες που είτε “πέταξαν” ως την Καγκελαρία στο Βερολίνο, είτε επρόκειτο να πάνε… συστημένα στο Ν. Σαρκοζί και το Σ. Μπερλουσκόνι
Μετά τη… γνωστή CIA, το FBI και την Scotland Yard, ήρθε η ώρα να μάθουμε και την γερμανική υπηρεσία Bundeskriminalamt, BKA.
Οι Γερμανοί ειδικοί στην “αντιτρομοκρατία” καταφτάνουν σήμερα στην Ελλάδα για να ξεψαχνίσουν τα στοιχεία της αντιτρομοκρατικής και να κάνουν τις δικές τους έρευνες για το πως έφυγε το πακέτο-βόμβα και έφτασε μέχρι τον προθάλαμο του γραφείου της Άγκελας Μέρκελ
Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες επείγουσα σύσκεψη ειδικών σε θέματα ασφάλειας των αερομεταφορών, για να αξιολογηθούν οι απειλές μετά την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων από την Υεμένη και την Ελλάδα.
Κάπως έτσι η Ελλάδα έγινε… συνώνυμη της Υεμένης. Ειδικά τα γνωστά για τα φιλικά τους αισθήματα ξένα ΜΜΕ δεν έχασαν της ευκαιρία.
Εντός των συνόρων πάντως οι αστυνομικοί έχουν … τριπλό πονοκέφαλο. Πρέπει να βρουν την απάντηση σε τρία ερωτήματα.

Υπάρχουν άλλοι “ξέμπαρκοι” φάκελοι;

Τουλάχιστον επτά οι τρομοκράτες που πήγαν σε πέντε σημεία και έστειλαν τουλάχιστον 13 φακέλους.
Κανείς όμως δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα ότι έστειλαν μόνο 13 και όχι δύο ή τρεις ακόμη.
Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει ούτε στο ερώτημα για το που μπορεί να βρίσκονται αυτοί οι φάκελοι.

Που είναι η “γιάφκα”;

Από προχθές μπήκε πάλι στο μικροσκόπιο η Πολυτεχνειούπολη λόγω των εισιτηρίων που είχαν πάνω τους οι δύο συλληφθέντες και που έδειχναν ότι “ταξίδεψαν” με λεωφορείο από Ζωγράφου στην Αθήνα.
Πέντε κλειδιά είχαν πάνω τους οι δύο. Κάποια είναι από αυτοκίνητα και άλλα από αυλόπορτες.
Έτσι οι αντιτρομοκρατική αναζητάει ένα σπίτι με κήπο ή αυλή . Κάπως έτσι σχηματίζουν και την εικόνα για το σπίτι-γιαφκα.
Στο στόχαστρο έχουν μπει τρεις περιοχές. Οι έρευνες ωστόσο δείχνουν να επικεντρώνονται στα Ιλίσια και του Ζωγράφου, όμως άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο και για τη Νέα Ιωνία.

Ποιοι κρύβονται πίσω από τους νέους;

Η ηλικία των συλληφθέντων, αλλά και των καταζητούμενων δεν “κολλάει” με την εξέλιξή τους. Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκτ9ομούν ότι υπάρχει μια ομάδα 2-3 “σαραντάρηδων” οι οποίοι έχουν στρατολογήσει και καθοδηγούν τους “γνωστούς” αλλά άφαντους νεαρούς. Αν οι “νέοι” είναι γνωστοί, οι “παλιοί” είναι παντελώς άγνωστοι.
Οι αστυνομικοί δεν έχουν το παραμικρό στοιχείο. Εικάζουν ότι πρόκειται για ανθρώπους που υπήρξαν ενεργά μέλη άλλων οργανώσεων, διασπάστηκαν και συνεχίζουν τη δράση τους χρησιμοποιώντας ως εκτελεστικά μέλη τους νεώτερους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε