Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για βιαιοπραγίες αστυνομικών εναντίον μεταναστών

Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για βιαιοπραγίες αστυνομικών εναντίον μεταναστών

Στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών υποβλήθηκαν οι ισχυρισμοί του Προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος.

Οπως ανακοινώθηκε απο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν απο τον Πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ, σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές σχετικά με βιαιοπραγίες αστυνομικών σε βάρος μεταναστών.

Ο κ. Ασλάμ είπε οτι “τους τελευταίους έξι μήνες φασίστες με μαχαίρια έχουν επιτεθεί σε 500 άτομα με την ανοχή της αστυνομίας, ενώ κανένας νόμος δεν εφαρμόζεται γι΄αυτούς”.

Κατήγγειλε παράλληλα πως αστυνομικοί ξυλοκοπούν μετανάστες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης “Ξένιος Ζευς”.

Μιλώντας στο Newsit ο κ. Ασλάμ είπε επίσης οτι το βράδυ της Δευτέρας, στο Αιγάλεω μια παρέα Ελλήνων -υποστήριξε πως ήταν ακροδεξιοί- αγόρασε απο έναν νεαρό μετανάστη μικροπωλητή κάποια πράγματα κι έφυγαν τρέχοντας χωρίς να τα πληρώσουν. Ο νεαρός άρχισε να τους κυνηγά και τότε εκείνοι βλέποντας αστυνομικούς μπροστά τους, είπαν οτι ο μετανάστης επιχείρησε να τους ληστέψει. Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κ. Ασλάμ, ήταν να συλληφθεί ο νεαρός.

Ο Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας υποστηρίζει επίσης οτι σε άλλο περιστατικό, στο Περιστέρι, αστυνομικός έσπασε ένα μουκάλι μπίρας και απείλησε έναν Πακιστανό τον οποίο στη συνέχεια συνέλαβε.

Ρεπορταζ Μιχάλης Λαγάνης

Διαβάστε

Ο “Ξένιος Ζευς” συνεχίζει την “φιλόξενη” πορεία του – Περισσότερες από 500 επιθέσεις αγνώστων κατά αλλοδαπών το τελευταίο 6μηνο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε