Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

STOP σε δύο εγκληματικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης – 8 συλλήψεις – Είχαν ρημάξει τη Β. Ελλάδα στις κλοπές – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Οι δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, εμπλέκονται σε πλήθος διακεκριμένων κλοπών ,με κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!

Εξαρθρώθηκαν, μετά από πολύμηνη συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Έγινε χθες μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές των Διαβατών και της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης
κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν συνολικά 8 άτομα.
Σχηματίσθηκαν δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των οκτώ 8 συλληφθέντων, αλλά και επιπλέον άλλων δέκα 10 ατόμων,
μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο 29χρονος “εγκέφαλος” της μίας οργάνωσης, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της “Εγκληματικής Οργάνωσης”, “Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών’, ‘Ληστείας”, παράβασης Νόμων “Περί Όπλων” και “Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα”, “Απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών” και “Αντίστασης”.

Η πρώτη εγκληματική ομάδα

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι η πρώτη εγκληματική ομάδα, που αποτελείται από 12 μέλη,
συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2011 και ασχολούταν με διακεκριμένες κλοπές,
κυρίως από δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Τα μέλη της έκλεβαν χρηματοκιβώτια, υπό την καθοδήγηση του 29χρονου “εγκεφάλου”.

Από τον Μάιο του 2011 έως τον Ιανουάριο του 2012, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, έκαναν συνολικά 15 διαρρήξεις – κλοπές, καθώς και σε δύο απόπειρες σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

Έκλεψαν 12 χρηματοκιβώτια τα οποία περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 192.300 ευρώ περίπου,
επιπλέον χρηματικό ποσό 230.500 ευρώ περίπου,
μία ράβδο χρυσού και τρεις σβώλους χρυσού,
4 ηλεκτρονικούς εγκέφαλους αυτοκινήτων,
2 αυτοκίνητα,
μία φυσιγγιοθήκη με δώδεκα 12 κυνηγετικά φυσίγγια
ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διάρρηξη σε Ιερά Μητρόπολη, από το εσωτερικό της οποίας έκλεψαν δύο χρηματοκιβώτια, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους ιερωμένους και για να διαφύγουν, ένας από αυτούς απείλησε με πιστόλι τον Μητροπολίτη!

Συνελήφθησαν πέντε από τα μέλη αυτής της εγκληματικές ομάδας, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

Η δεύτερη εγκληματική ομάδα

Αποτελείται από έξι μέλη, τρία εκ των οποίων συνελήφθησαν.
Κυρίως, έκανε διαρρήξεις σπιτιών και κλοπές πινακίδων αυτοκινήτων, με πεδίο δράσης που εκτείνεται στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Δράμας, Σερρών, Ημαθίας και Κατερίνης.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, τα μέλη της ομάδας έκαναν το τελευταίο τετράμηνο 28 περιπτώσεις κλοπές, κατά τις οποίες πήραν πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών, το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ περίπου και οκτώ κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων.

Στο πλαίσιο της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης και στις έρευνες που έγιναν αν σε σπίτια συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα πολεμικό τυφέκιο G 3,
Ένα  κυνηγετικό όπλο,
Ένα πιστόλι,
Δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
Πλήθος κοσμημάτν και τρεις πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων.

Τα μέλη και των δύο εγκληματικών ομάδων που συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των υπόλοιπων μελών…

Διαβάστε ακόμα:

Ρόδος: Ο 16χρονος που έκανε 47 κλοπές και… τον άφηναν ελεύθερο!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε