Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Super Puma στο κυνήγι των ληστών της Αρχαίας Ολυμπίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι κινήσεις των δραστών έχουν καταγραφεί από το κύκλωμα ασφαλείας. Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κανονικά θα έπρεπε να είναι στο μουσείο τρεις φύλακες και… ήταν μόνο μία.

Η φύλακας που δέχθηκε την επίθεση των ληστών έφθασε πρώτη στο μουσείο, ενώ ο δεύτερος φύλακας έφθασε λίγη ώρα μετά. Σχετικά με τον τρίτο φύλακα, πληροφορίες αναφέρουν ότι βρισκόταν σε άδεια…

Πάντως, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, Γιώργος Δημακάκος, σε ανακοίνωσή του αμέσως μετά τη ληστεία, μιλάει για ελείψεις στο προσωπικό φύλαξης, οι οποίες είναι γνωστές στην πολιτική ηγεσία. Συμπληρώνει ότι τους επόμενους μήνες θα γίνει κι άλλη μείωση προσωπικού και πως ο αριθμός φύλαξης του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Ολυμπίας και των τεσσάρων Μουσείων δεν θεωρείται επαρκής από την Πανελλήνια Ένωση υπαλλήλων φυλάξεως αρχαιοτήτων.

H ΕΛΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Mετά από αίτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η Πολεμική Αεροπορία, διέθεσε ελικόπτερο Super Puma, για την υποστήριξη από αέρος, των ερευνών των Αστυνομικών Αρχών, στην υπόθεση της κλοπής των αρχαίων αντικειμένων από το Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.


Προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα;

“Έκλεψαν περίπου 65 μικρά χάλκινα αναθήματα του ιερού, από τα χιλιάδες που έχει η Αρχαία Ολυμπία” είπε μεταξύ άλλων η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, λίγο πριν μιλήσει για τους φύλακες που έλειπαν…

Η κυρία Μενδώνη, πήγε στην Αρχαία Ολυμπία μετά το συμβάν, για να εκτιμήσει την κατάσταση μαζί με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο.

Και ενώ παραμένει μυστήριο το αν θα γίνει δεκτή ή όχι από τον Πρωθυπουργό, η παραίτηση του Υπουργού Πολιτισμού  την οποία υπέβαλε μετά το συμβάν, οι έρευνες της Αστυνομίας έχουν πάρει φωτιά!

Οι κάμερες “έγραψαν” τους ληστές

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινήσεις των δραστών έχουν καταγραφεί από το κύκλωμα ασφαλείας του μουσείου ωστόσο το ότι οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δυσκολεύει τις έρευνες.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι κάμερες κατέγραψαν τις κινήσεις δύο ανδρών: Ενός ψηλού και ενός πιο κοντού και εύσωμου.
Όλα κράτησαν 5 με 6 λεπτά!

Και ενώ ερευνάται σπιθαμή προς σπιθαμή το μουσείου, για κάποιοι στοιχείου που ενδεχομένως να άφησαν πίσω τους οι δράστες, μπλόκα έχουν στηθεί στους δρόμους και γίνονται έλεγχοι σε αυτοκίνητα.
Έρευνες γίνονται και σε ξενοδοχεία…

Επίσης, έγινε άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών για να εντοπιστεί αν έγινε κάποια “ύποπτη” κλήση το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με το patrisnews.com η φύλακας του μουσείου που δέχθηκε την επίθεση, φέρεται να είπε στην κατάθεσή της ότι οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά…

Διαβάστε ακόμα:

Χτύπημα κατά παραγγελία; Οι επίμονες ερωτήσεις των ληστών στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε