Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Συλλήψεις για τα… «ελεύθερα τάγματα» που επιτίθενται σε μετανάστες

Δυο Έλληνες, ένας 19χρονος και ένας 22χρονος, συνελήφθησαν για επίθεση με μαχαίρι εις βάρος των Πακιστανών.

Η αποκάλυψη πως «ελεύθερα τάγματα» εφόδου, που συγκροτούνται σε μηχανοκίνητες φάλαγγες … με μοτοσικλέτες μέχρι και των 10 ατόμων, πραγματοποιούν μεταβατικές περιπολίες από γειτονιά σε γειτονιά και μόλις εντοπίσουν μεμονωμένους ή ολιγάριθμους μετανάστες, επιτίθενται με σιδηρογροθιές και λοστούς προκάλεσε αίσθηση.

Την Τετάρτη ήρθαν στο φως δυο συλλήψεις που φαίνεται πως συνδέονται άμεσα με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Τα «τάγματα εφόδου» αναπτύσσονται κυρίως στη Νίκαια και τον Κολωνό. Την περασμένη Δεύτερα, στη Νίκαια, αστυνομικοί συνέλαβαν δυο Έλληνες, ηλικίας 19 και 22 ετών, οι οποίοι αποδέχτηκαν τις κατηγορίες για την επίθεση και τον τραυματισμό με μαχαίρι εναντίον δυο Πακιστανών, 22 και 28 ετών αντίστοιχα το βράδυ της 17ης Μαρτίου.

Οι συλληφθέντες αποδέχθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες, ενώ στη κατοχή του 19χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία σιδερογροθιά. Ο 22χρονος δράστης υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που είχαν πετάξει το μαχαίρι που χρησιμοποίησαν για την επίθεση, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Οι αστυνομικοί, πέρα από τα αίτια, ερευνούν και η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις. Οι δυο νεαροί κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Διαβάστε επίσης

“Ελεύθερα τάγματα” με μηχανές κάνουν ρατσιστικές εφόδους σε μετανάστες

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε