Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Συλλήψεις μετά τις επιθέσεις κουκουλοφόρων – Είχαν από αντιασφυξιογόνες μέχρι τσεκούρια!

Σε έντεκα συλλήψεις έχει προβεί η αστυνομία της Θεσσαλονίκης μετά από επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο κοντά στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ.

Οι συλλήψεις έγιναν σε κατειλημμένο χώρο κοντά στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ και μεταξύ των νεαρών – από 19 ως 27 ετών – βρίσκονται και τρεις γυναίκες. Στην κατοχή τους βρέθηκαν από αντιασφυξιογόνες μάσκες, μέχρι βαριοπούλες και Η/Υ και ερευνάται η σχέση τους με δύο επιθέσεις που έγιναν τα τελευταία 24ωρα – μία στο φυλάκιο του ΑΧΕΠΑ και μία στο φυλάκιο της πρυτανείας του ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται ότι χτες τα ξημερώματα ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες και ρόπαλα στο φυλάκιο του ΑΧΕΠΑ και στους υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης. Έσπασαν τις τζαμαρίες και πήραν ασυρμάτους, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Στη συνέχεια οι νεαροί πήγαν στο θυρωρείο της πρυτανείας όπου έσπασαν τζάμια και προκάλεσαν διάφορες υλικές φθορές ενώ με την απειλή σωματικής βίας κατά υπαλλήλων πήραν δύο ασυρμάτους και έναν Η/Υ. Φεύγοντας πυρπόλησαν μία μοτοσικλέτα και έσπασαν μία δεύτερη.

Στην επιδρομή της αστυνομίας η οποία συνάντησε την αντίσταση των καταληψιών, κατασχέθηκαν έξι φορητοί υπολογιστες, Η/Υ, σκληροί δίσκοι, λοστοί, τσεκούρια, βαριοπούλες, 64 ξύλινα κοντάρια, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, δύο αλεξίσφαιρα, ένα ξίφος, ένας σουγιάς, ασύρματοι, 20 γυάλινα μπουκάλια με στουπιά και μπιτόνια με βενζίνη. Κατά την επιχείρηση τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί καθώς υπήρξαν συμπλοκές.

Τσεκούρι, βαριοπούλα, “πεταλούδα”, φωτοβολίδες κ.α. βρέθηκαν επίσης και στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων στην Τούμπα. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι νεαροί ετοίμαζαν “εκδηλώσεις” για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμπλοκής σε τρομοκρατία.


 

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Σάκκος με όπλα βρέθηκε σε δασική περιοχή της Χαλκιδικής

Θεσσαλονίκη: 30 κουκουλοφόροι με ρόπαλα επιτέθηκαν στο φυλάκιο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε