Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Συναγερμός σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη – Αναστολή της αλληλογραφίας προς το εξωτερικό – Οι τρομοκράτες διασύρουν τη χώρα παγκοσμίως

Συναγερμός και στο Ελευθέριος Βενιζέλος
Συναγερμός και στο Ελευθέριος Βενιζέλος

– Δεν θα αποστέλλονται γράμματα και πακέτα για 48 ώρες στο εξωτερικό
– Αεροσκάφος από Αθήνα έκανε αναγκαστική προσγείωση λόγω φακέλου βόμβα – Αποδέκτης ο Μπερλουσκόνι
– Το δέμα βόμβα για την Μέρκελ είχε αποστολέα το υπουργείο Οικονομικών
– Οδηγίες από την αστυνομία: Πως να εντοπίσετε ένα ύποπτο δέμα  
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ένα πρωτόγνωρο σκηνικό τρομοκρατίας και αποσταθεροποίησης το τελευταίο 48ωρο βρίσκεται σε εξέλιξη, με την αστυνομία να βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό, τις πρεσβείες σε πλήρη επιφυλακή για την αποτροπή μαζικής αποστολής εκρηκτικών φακέλων, με φωτογραφίες υπόπτων να βγαίνουν στη δημοσιότητα και μία “παγωμένη” κοινή γνώμη να παρακολουθεί όλα όσα διαδραματίζονται λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές.

Στην αναστολή όλων των μεταφορών αλληλογραφίας και δεμάτων προς στο εξωτερικό, προχώρησε τα ξημερώματα της Τετάρτης η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μετά από εισήγηση της ελληνικής αστυνομίας, λόγω της ανεύρεσης παγιδευμένων δεμάτων που έχουν ήδη φύγει από την Ελλάδα.
 
Η αναστολή θα ισχύσει για ένα 48ωρο με σκοπό τον επανέλεγχο ολόκληρης της αλληλογραφίας που βρίσκεται σε διαδικασία αναχώρησης για προορισμούς του εξωτερικού.

Και αυτό το πρωτόγνωρο τρομοκρατικό ντελίριο που επικρατεί ήρθε να επισφραγιστεί από την αποστολή εκρηκτικού δέματος μέχρι και στην γερμανίδα καγκελάριο, κα Μέρκελ, το οποίο μάλιστα είχε υπογραφή αποστολέα το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και το οποίο αδιαμφισβήτητα αποτελεί την κορύφωση του διασυρμού που επιχειρούν για τη χώρα μας οι τρομοκράτες.

Το βράδυ της Τρίτης μετά από μία ημέρα ολόκληρη με πολλά δέματα βόμβες να τρομοκρατούν όλη τη χώρα, ήρθαν και τα δύο δέματα στον εμπορευματικό σταθμό του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, τα οποία μετά από έρευνα προέκυψαν ότι είναι και τα δύο βόμβες και έγινε η εξουδετέρωσή τους με ελεγχόμενη έκρηξη από συνεργεία του ΤΕΕΜ.  Το πρώτο δέμα προοριζόταν σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt για την Europol και το δεύτερο για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. 

Ωστόσο, όπως φάνηκε δεν είχει γίνει νωρίτερα ο απαιτούμενος έλεγχος, καθώς λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο πιλότος της πτήσης από Αθήνα προς Λιέγη μέσω Παρισίου ενημερώθηκε ότι υπήρχε ένας ύποπτος φάκελος στο αεροπλάνο με αποδέκτη τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Αμέσως ο πιλότος προσγείωσε το αεροσκάφος στην Μπολόνια όπου μετά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για δέμα βόμβα.Διαβάστε τη σχετική είδηση

Εν τω μεταξύ με αφορμή το τρομοκρατικό “ντελίριο” αναστέλλονται όλες οι μεταφορές αλληλογραφίας και δεμάτων προς στο εξωτερικό, μετά από εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας και απόφαση της ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) λόγω της ανεύρεσης παγιδευμένων δεμάτων που έχουν ήδη φύγει από την Ελλάδα.

Η αναστολή θα ισχύσει για ένα 48ωρο με σκοπό τον επανέλεγχο ολόκληρης της αλληλογραφίας που βρίσκεται σε διαδικασία αναχώρησης για προορισμούς του εξωτερικού.

Σε κλοιό εκρήξεων οι πρεσβείες στην Αθήνα

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά με την Αθήνα να βρίσκεται σε πανικό από τα δέματα βόμβες που έσκαγαν σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας. Το πρώτο ύποπτο δέμα έφθασε στην πρεσβεία της Βουλγαρίας όπου μετά από επικοινωνία με τον αποστολέα προέκυψε αγνοούσε την αποστολή του και έγινε η πρώτη ελεγχόμενη έκρηξη.

Λίγο αργότερα στην πρεσβεία της Ελβετίας, ο υπάλληλος υποπτεύτηκε τον φάκελο και το πέταξε στον περίβολο του κτιρίου, όπου έγινε έκρηξη. Αμέσως μετά υπάλληλος εταιρείας ταχυμεταφορών είχε μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου με έναν φάκελο που ο ίδιος είχε κρίνει ύποπτο. Το ανέφερε στους υπεύθυνους ασφαλείας του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίοι ανακάλυψαν το εκρηκτικό περιεχόμενο και μεταφέρθηκαν στον περίβολο της Βουλής όπου έγινε ελεγχόμενη έκρηξη για την εξουδετέρωσή του.

Ακολουθεί τέταρτη έκρηξη από άλλον έναν φάκελο που είχε σταλεί στην οδό Ριζάρη 22 με προορισμό την πρεσβεία της Γερμανίας. Εκεί οι υπάλληλοι υποπτεύθηκαν από την πρώτη στιγμή το περιεχόμενο του φακέλου και ζήτησαν τη συνδρομή της αστυηνομίας, με αποτέλεσμα να εξουδετερωθεί από πυροτεχνουργούς έξω από το κτίριο.

Αμέσως μετά το μεσημέρι πια, ένα παγιδευμένο δέμα εκρήγνυται στον περίβολο της πρεσβείας της Ρωσίας στο Ψυχικό, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, ενώ μία αντίστοιχη απειλή ερευνήθηκε στην πρεσβεία του Παναμά στον Πειραιά, αλλά τελικά αποδείχθηκε πως επρόκειτο για φάκελο με έγγραφα.

Ανδρες της σήμανσης πηγαίνουν στην ελβετική πρεσβεία ΦΩΤΟ NEWSIT

Η πρεσβεία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γενναδίου και Ιασίου, στο Κολωνάκι.
Δημοσιογράφοι έξω από την πρεσβεία της Ελβετίας ΦΩΤΟ NEWSIT
Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει όλο το τετράγωνο γύρω από την πρεσβεία της Βουλγαρίας στο Ψυχικό ΦΩΤΟ NEWSIT

Παρόμοιες έρευνες έγιναν σε δέμα που έφθασε στο αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, στην πρεσβεία της Νορβηγίας, αλλά και στο σπίτι του ειδικού εφέτη ανακριτή, κ. Μπαλτά, ο οποίος χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας και στον οποίο παρουσιάστηκαν σήμερα οι δύο νεαροί συλληφθέντες χτες στο Παγκράτι.

Διαβάστε ποιοί ήταν οι φερόμενοι αποστολείς των “εκρηκτικών” δεμάτων

Πρεσβεία Βουλγαρίας:

Φερόμενος αποστολέας ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ Παναγιώτης, ERGO MEDICAL SUPPLY,
Τατοΐου 92 – Τ.Κ. 14453, Μεταμόρφωση, Πρόεδρος Ελληνο-Βουλγαρικού επιμελητηρίου.
Παραλήπτης: Πρέσβης Βουλγαρικής Πρεσβείας ADREY KARASLAVOF

Πρεσβεία Ρωσίας:

Αποστολέας δεν προκύπτει λόγω έκρηξης του μηχανισμού.
Βρέθηκε ετικέτα με στοιχεία VLADIMIR I. CHKHIKOISHVILI

Πρεσβεία Γερμανίας:

Φερόμενος αποστολέας ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ/ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ &
ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ – ΕΛΕΝΗ ΖΕΡΒΑ.
Παραλήπτης Dr. ROLAND WEGENER της Πρεσβείας της Γερμανίας

Πρεσβεία Ελβετίας:

Φερόμενος αποστολέας ΜΑΙΡΗ ΤΣΑΤΣΟΜΙΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, POLIS NET NEW
MEDIA AGENCY/Ομήρου 20, Τ.Κ. 15235 – Χαλάνδρι, Αθήνα
Παραλήπτης LORENZO ANBERG Πρεσβείας Ελβετίας

Προορίζετο για Πρεσβεία Χιλής

Φερόμενος αποστολέας «Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ».
Παραλήπτης του πακέτου η CARMEN PATRICIA IVANEZ SOTO, Πρεσβείας της Χιλής.

Φωτογραφίες των υπόπτων για συμμετοχή στη “Συνωμοσία”

Η Ελληνική Αστυνομία μετά το μπαράζ αποστολής εκρηκτικών δεμάτων, αποφάσισε άρον άρον το απόγευμα της Τρίτης να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των καταζητούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, καθώς τους τελευταίους 15 μήνες οι έρευνές τους είναι άκαρπες για να εντοπίσουν τη γιάφκα των νέων της τρομοκρατίας.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ και δείτε τις φωτογραφίες των καταζητούμενων

Υπενθυμίζονται στην αστυνομική ανακοίνωση τα τηλέφωνα 170, 1014, 1964 στα οποία παρακαλείται να επικοινωνήσει όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με τους συλληφθέντες Παναγιώτη Αργυρού, ετών 22 και τον Γεράσιμο Τσάκαλο, ετών 24, που συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι στο Παγκράτι, καθώς και για υπόλοιπους, με την επισήμανση ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της αστυνομίας πρέπει να υπήρχαν και άλλερς ομάδες τρομοκρατών που έστειλαν κι άλλους εκρηκτικούς φακέλους, αφού από τα πρώτα στοιχεία προκύπτουν εκρηκτικές «αποστολές» από τις περιοχές της Ν. Ιωνίας, Αμαρουσίου και Πειραιά ακόμη και μετά τη σύλληψη των δύο δραστών στο Παγκράτι.

Οι δράστες είχαν σχεδιάσει από καιρό την μαζική εκρηκτική αποστολή των φακέλων, με την κατασκευή τους αλλά και προεργασία και έρευνα για τους υποψήφιους στόχους.

Από τον Δεκέμβριο του 2009, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έβλεπαν μεγάλες ανακατατάξεις στη «νέα γενιά» τρομοκρατών μετά και την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής επί της Λεωφόρου Συγγρού, από την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Η ισχυρή βόμβα ήταν ίδια με εκείνη που είχε εκραγεί στο υποκατάστημα της EUROBANK στην Αργυρούπολη.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. 2-3 παλιοί αντιεξουσιαστές που είχαν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία των οργανώσεων «Επαναστατικός Αγώνας», «Σέχτα Επαναστατών» και στη «Λαϊκή Θέληση», είχαν αναθέσει σε 4-5 ασύλληπτα νεαρά μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» να τοποθετούν βόμβες τελευταίας τεχνολογίας -με χρήση κυρίως ζελατινοδυναμίτιδας που ως τότε ήταν αποκλειστικής χρήσης από τον «Επαναστατικό Αγώνα».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτό έγινε επειδή οι εγχώριοι “αντάρτες πόλης” είχαν καταλάβει ότι το τελευταίο καιρό πως οι αρχές έχουν στοιχεία για την ταυτότητα των μέλων της «Λαϊκής Θέλησης», της «Σέχτας Επαναστατών» αλλά και του «Επαναστατικού Αγώνα», και έτσι ήθελαν να «θολώσουν τα νερά» παρουσιάζοντας νέα ομάδα κρούσης. 

Διαβάστε επίσης: 

Συναγερμός στον αέρα – Ύποπτο δέμα με αποστολέα τον Καβαλιέρε μέσω πτήσης από Αθήνα

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες των υπόπτων για συμμετοχή στους «Πυρήνες»

Καθολική καταδίκη των βομβιστικών επιθέσεων στην Αθήνα

Τα ξένα ΜΜΕ για τις βομβιστικές επιθέσεις στην Αθήνα

Ψάχνουν σύνδεση με τη φονική επίθεση στο υπουργείο και τη “Σέχτα” – Αγώνας δρόμου για να βρεθεί η γιάφκα

Πως να καταλάβετε οτι ένα δέμα είναι ύποπτο

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε