Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική μετά από τετ α τετ με ενόπλους

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Μια απλή καταγγελία πολίτη έχει εξελιχθεί σε θρίλερ για την αντιτρομοκρατική που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Οι δράστες άρπαξαν αυτοκίνητο από πολίτη και εγκατέλειψαν ένα “Καλάσνικοφ” και δυο χειροβομβίδες

Ο πολίτης που τηλεφώνησε στην άμεση δράση χθες αργά το βράδυ έκανε λόγο για τέσσερα άτομα που κινούνται ύποπτα με ένα αυτοκίνητο στην οδό Δεμερτζή στα Θυμαράκια.
Οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.που έφτασαν στην περιοχή εντόπισαν το αμάξι και επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο στους  άνδρες.
Εκείνο που κάνει εντύπωση στους αστυνομικούς είναι ο τρόπος δράσης τους. Ενώ οι δύο όταν είδαν τους αστυνομικούς άρχισαν να τρέχουν οι άλλοι δύο ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου έναν διερχόμενο οδηγό. Τον κατέβασαν από το Ι.Χ. πήραν το αυτοκίνητό και εξαφανίστηκαν.
Το όχημα με το οποίο κυκλοφορούσαν όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί από τις 21/05 στην περιοχή της Ηλιούπολης. Μέσα σε αυτό οι δράστες εγκατέλειψαν ένα αυτόματο όπλο τύπου Καλάσνικοφ, δύο χειροβομβίδες και ένα όπλο ρέπλικα.

Ο βαρύς οπλισμός και ο τρόπος δράσης των τεσσάρων αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο “στενής επαφής” με τρομοκράτες.
Ωστόσο είναι σπάνιο μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων να εγκαταλείψουν τον οπλισμό τους.
Το γεγονός ότι μεταξύ των όπλων βρέθηκε και ένα ομοίωμα όπλου οδηγεί προς την κατεύθυνση οι δράστες να εμπλέκονται σε υποθέσεις του κοινού Ποινικού Δικαίου.
Αυτή την ώρα πάντως κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ήδη το αυτοκίνητο και τα όπλα εξετάζονται στα εργαστήρια για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων και dna, ενώ στα όπλα θα γίνει και βαλλιστική έρευνα για να διαπιστωθεί και εάν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε κάποια ενέργεια.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε