Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνελήφθη ο 13χρονος που έβαλε “φωτιά” στο Ζεφύρι

Ένας 13χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί στο Ζεφύρι, ως δράστης της ληστείας που πυροδότησε επεισόδια αθίγγανων με δυνάμεις της αστυνομίας χθες το βράδυ στην περιοχή.

 Τα επεισόδια αποτέλεσαν αιτία για ευρεία αστυνομική επιχείρηση σήμερα στο Ζεφύρι με συλλήψεις, ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και σπίτια. Ο 13χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο σπίτι του και μαζί με τους άλλους συλληφθέντες θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο ανήλικος μαζί με δύο ακόμα άτομα που αναζητούνται, χθες στις 5 το απόγευμα άρπαξαν μια χρυσή αλυσίδα από το λαιμό διερχόμενης γυναίκας και κατέφυγαν στον καταυλισμό των Ρομά Ζεφυρίου. Στο σημείο έσπευσαν μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι όμως δέχτηκαν επίθεση από ομάδα αθίγγανων.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν έναν από τους επιτιθέμενους, κάτι που εξαγρίωσε τους υπόλοιπους, οι οποίοι περίπου στις 10 το βράδυ επιτέθηκαν στον επόπτη αστυνομικό διευθυντή που περνούσε με αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες και τον οδηγό του, έσπασαν το όχημα και τραυμάτισαν τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Στον τόπο του επεισοδίου κατέφθασαν δυνάμεις των ΜΑΤ, αλλά δεν δόθηκε συνέχεια λόγω της νύχτας.

Σήμερα το πρωί, ωστόσο, ισχυρές δυνάμεις από αστυνομικούς διάφορων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποίησαν επιχείρηση στο Ζεφύρι, κατά την οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 13χρονος για τη ληστεία, καθώς και δύο ακόμα άτομα, ένας για παράβαση του νόμου περί όπλων και ένας για καταδικαστικές αποφάσεις.

Συνολικά ελέγχτηκαν 246 άτομα (243 ελληνικής υπηκοότητας και τρεις αλλοδαποί), 150 οχήματα, ενώ έγιναν και 15 κατ’ οίκον έρευνες και 24 προσαγωγές.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 47 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και κατασχέθηκαν ένα τσεκούρι, ένα αεροβόλο όπλο, 22 κάλυκες αεροβόλου, 40 πυροδοτημένα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και τρία φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Βρέθηκαν ακόμα δύο κλεμμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα και μία κλεμμένη μοτοσικλέτα.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχισθούν, για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε