Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Συνελήφθη πολυμελές κύκλωμα για λαθρεμπόριο καυσίμων – Δείτε ΦΩΤΟ

Συνελήφθη πολυμελές κύκλωμα για λαθρεμπόριο καυσίμων – Δείτε ΦΩΤΟ

Η εγκληματική οργάνωση ενεργούσε εκτεταμένη λαθρεμπορία καυσίμων, με την παράνομη προμήθεια, αποθήκευση, μεταφορά και τελικά διάθεση πετρελαίου ναυτιλίας σε πρατήρια υγρών καυσίμων. Η οικονομική ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο υπερβαίνει το 1.440.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής με την συνδρομή των Ο.Π.Κ.Ε Κολωνού και Αιγάλεω, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία ενεργούσε εκτεταμένη λαθρεμπορία καυσίμων.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 10 ατόμων για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα.Χθες το μεσημέρι συνελήφθησαν στον Ασπρόπυργο τα 9 μέλη εκ των οποίων 8 ημεδαποί και ένας αλλοδαπός Πακιστανικής καταγωγής, ηλικίας 24 έως 55 ετών, ενώ αναζητείται ένας 42χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι ανωτέρω, από αρχές Ιουλίου 2012 είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα η οποία ενεργούσε εκτεταμένη λαθρεμπορία καυσίμων, με την παράνομη προμήθεια, αποθήκευση, μεταφορά και τελικά διάθεση πετρελαίου ναυτιλίας (marine) σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Τα μέλη του κυκλώματος προμηθεύονταν πετρέλαιο ναυτιλίας, το οποίο μετέφεραν με ειδικά διασκευασμένο Ι.Χ. φορτηγό τύπου ψυγείου, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχε μεταλλική δεξαμενή μεταφοράς καυσίμων χωρητικότητας 6.000 λίτρων, σε περίφρακτο χώρο που διέθεταν στην περιοχή Σιντριβάνι Ασπροπύργου. Στη συνέχεια το αποθήκευαν σε επικαθήμενο βυτιοφόρο όχημα χωρητικότητας 30.000 λίτρων ή σε πλαστικές δεξαμενές των 1.000 λίτρων και κατόπιν παραγγελιών το μεταφόρτωναν σε τρία διαφορετικά βυτιοφόρα οχήματα και το διέθεταν σε συγκεκριμένα πρατήρια υγρών καυσίμων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, καθημερινά διακινούντο 15.000 περίπου λίτρα πετρελαίου και εκτιμάται ότι από την τετράμηνη παράνομη αυτή δραστηριότητα οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο ξεπερνούν το 1.440.000 ευρώ.

 Κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου στους αποθηκευτικούς χώρους στον Ασπρόπυργο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ειδικά διασκευασμένο για μεταφορά καυσίμων Ι.Χ.Φ. τύπου ψυγείου, ένα επικαθήμενο βυτιοφόρο καυσίμων χωρητικότητας 30.000 λίτρων, ένα  Δ.Χ.Φ. βυτιοφόρο όχημα χωρητικότητας 5.000 λίτρων, 2 πλαστικές δεξαμενές των 10.000 λίτρων έκαστη, 5 πλαστικές δεξαμενές των 1.000 λίτρων έκαστη, 9 πλαστικά δοχεία των 20 λίτρων έκαστο, και μια αναδυόμενη αντλία καυσίμων.

Στις εγκαταστάσεις προσήλθε κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για φορολογικό και τελωνειακό έλεγχο, καθώς και κλιμάκιο του Τελωνείου Πειραιά για δειγματοληψία στις ανευρεθείσες ποσότητες καυσίμων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα μέτρα του υπ. Ανάπτυξης για να μπει τέλος στο λεθρεμπόριο καυσίμων

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε