Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνελήφθησαν μέλη της διεθνούς σπείρας που “έγδυνε” δημόσια νοσοκομεία – Εκδίδονται στην Ελλάδα

Συνελήφθησαν μέλη της διεθνούς σπείρας που “έγδυνε” δημόσια νοσοκομεία – Εκδίδονται στην Ελλάδα

Συνελήφθησαν τα δύο από τα πέντε ταυτοποιημένα μέλη της διεθνούς σπείρας, που “ξάφριζε” νοσοκομεία στην Ελλάδα, όπως ο Άγιος Σάββας και το νοσοκομείο της Λάρισας. Οι δράστες συνελήφθησαν σε Κολομβία και Γερμανία.

Όπως ενημέρωσε και επίσημα η ΕΛΑΣ, τα μέλη της σπείρας που έκλεβε μηχανήματα από τα δημόσια νοσοκομεία θα εκδοθούν στην χώρα μας, προκειμένου να δικαστούν.

Παράλληλα αναζητούνται τα υπόλοιπα τρία ταυτοποημένα μέλη από την Ασφάλεια Αττικής.

Συγκεκριμένα μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί:

-Στις 5 Νοέμβριου από τις Αρχές της Κολομβίας, στην Μπογκοτά, 50χρονος υπήκοος Κολομβίας, που είναι ένας από τους φυσικούς αυτουργούς των διαρρήξεων

– Στις 3 Δεκεμβρίου από τις Αρχές της Γερμανίας, στην Φρανκφούρτη, 25χρονη υπήκοος Κολομβίας, η οποία αναφερόταν ως παραλήπτρια των δεμάτων με τα ιατρικά μηχανήματα που τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφαίρεσαν από τα νοσοκομεία της χώρας.

Το χρονικό της ληστείας στον Άγιο Σάββα στις 15 Μαΐου του 2017

Οι δράστες “χτύπησαν” ξημερώματα σε ένα από τα πιο κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας και μάλιστα μερικά μέτρα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση χωρίς κανείς, ούτε οι φύλακες του νοσοκομείου, να αντιληφθεί το παραμικρό.

Οι δράστες γνώριζαν όπως φαίνεται πολλά. Ήξεραν ότι το Γαστρεντερολογικό βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Γνώριζαν που βρίσκονται τα ενδοσκόπια και ο επεξεργαστής.

Φαίνεται επίσης ότι γνώριζαν ότι το νοσοκομείο έχει φύλαξη και έτσι ίσως προέβησαν και σε δολιοφθορά. Πιθανότατα προκάλεσαν τη βλάβη για να μπορέσουν να βγάλουν ανενόχλητη τα μηχανήματα από το νοσοκομείο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν στην Κολομβία δύο ενδοσκόπια που είχαν αφαιρεθεί από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και δύο  ενδοσκόπια, που είχαν αφαιρεθεί από το Νοσοκομείο της Λάρισας, τα οποία ανακτήθηκαν και στα παραπάνω Νοσοκομεία.

Πηγή φωτογραφιας eurokinissi
Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι η κλοπή δεν είναι τυχαία. Τα μηχανήματα είναι εξειδικευμένα και ήταν απίθανο να χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα καθώς η εταιρεία συντήρησης θα τα εντίπιζε με βάση τους κωδικούς.

Έτσι οι αστυνομικοί “είδαν” κλοπή κατά παραγγελία από το εξωτερικό και οδηγήθηκαν τελικά στην ταυτοποίηση των δραστών.

 

 

 

 

 

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις