Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Συνελήφθησαν πέντε στελέχη εταιρειών για φοροδιαφυγή με τη μέθοδο εικονικών τιμολογίων

Συνελήφθησαν πέντε στελέχη εταιρειών για φοροδιαφυγή με τη μέθοδο εικονικών τιμολογίων

Η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από έρευνα πολλών μηνών σχημάτισε δικογραφία για κακουργηματικής φύσεως φοροδιαφυγή από πέντε εταιρείες με τη μέθοδο της μεταξύ τους διακίνησης εικονικών τιμολογίων.

Συνελήφθησαν τρεις πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι, ένας επιβλέπων λογιστής καθώς κι ένας διαχειριστής των εταιρειών ενώ αναζητείται ο 45χρονος πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος μίας εκ των εταιρειών.

Η συνολική αξία των 115 εικονικών τιμολογίων που διακίνησαν μεταξύ τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 5,8 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, παραγωγής και εμπορίας CD’s και DVD’s, ανακύκλωσης, έκδοσης βιβλίων και διαφημιστικών προϊόντων, καθώς επίσης διαφήμισης και γραφικών τεχνών.

Συγκεκριμένα είναι οι εταιρείες “e-shop.gr», “Eurosun”, “Ανακύκλωση – ανώνυμη βιοτεχνική και εμπορική εταιρεία”, “Αγγελίδης Μάριος και ΣΙΑ. Ο.Ε”, “Text Color”.

Η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ξεκίνησε έρευνα από τις αρχές του έτους και προέκυψε η εμπλοκή των συγκεκριμένων εταιρειών σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, με τη μέθοδο της μεταξύ τους διακίνησης εικονικών τιμολογίων.

Κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν επιτόπιους ελέγχους στις εγκαταστάσεις των συγκεκριμένων εταιρειών, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος στοιχείων, που σχετίζονται με κακουργηματικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Από την αξιολόγηση και επεξεργασία των φορολογικών αυτών στοιχείων, διαπιστώθηκε η έκδοση και λήψη εικονικών φορολογικών παραστατικών (τιμολογίων), για ανύπαρκτες συναλλαγές κατά το χρονικό διάστημα από 07.01.2010 έως 30.09.2011.

Ειδικότερα, οι εταιρείες αυτές το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διακίνησαν μεταξύ τους (εξέδωσαν ή/και παρέλαβαν) συνολικά 115 εικονικά τιμολόγια αξίας 5.892.704,43 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρέθυμνο: Στον εισαγγελέα για πλαστά τιμολόγια 4,8 εκατομμυρίων!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε