Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τα άγρια κακοποιημένα πρόσωπα των ληστών-τρομοκρατών αμέσως μετά τη σύλληψή τους – Νέες φωτογραφίες ντοκουμέντο

Τα άγρια κακοποιημένα πρόσωπα των ληστών-τρομοκρατών αμέσως μετά τη σύλληψή τους – Νέες φωτογραφίες ντοκουμέντο

– Ερωτήματα από την φωτό που δείχνει το ρολόι στον τοίχο 8:25, ενώ η αστυνομία μιλάει για άλλη ώρα
– Η ΕΛ.ΑΣ παρουσίασε βίντεο όπου φαίνονται οι συλληφθέντες τραυματισμένοι αμέσως μετά τη σύλληψη
– Δικαιολογούν τα τραύματα λέγοντας πως οι αστυνομικοί ήταν πιο γυμνασμένοι
– Οι νέες ανατριχιαστικές φωτογραφίες τραβήχτηκαν από κινητό μέσα στην διεύθυνση Βέροιας
– ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Mε νέο δελτίο τύπου η Ελληνική Αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τους συλληφθέντες, οι οποίες πραγματικά είναι αποκρουστικές, καθώς στα πρόσωπα τους απεικονίζεται η βία που υπέστησαν είτε κατά τη διάρκεια της σύλληψης όπως επιμένει η αστυνομία είτε σύμφωνα με τις καταγγελίες από τον άγριο ξυλοδαρμό τους στην Ασφάλεια.
Σύμφωνα με την αστυνομία η σύλληψη έγινε στις 12:50 περίπου στην οδό Τρύφωνος στο κέντρο της Βέροιας και οι δράστες προσήχθησαν στη Διεύθυνση περί την 13:00 – 13:05 ώρα.

Φωτογραφήθηκαν ατύπως με κινητό τηλέφωνο περί την 13:11-13:14 ώρα και με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Υπηρεσίας περί την 13:30 ώρα, σύμφωνα με την αστυνομία και οι ανατριχιαστικές φωτογραφίες είναι οι παρακάτω:

Στην παραπάνω φωτογραφία παραπάνω κάποιος μπορεί να δει την ώρα που γράφει το ρολόι στον τοίχο πίσω από τον συλληφθέντα. Η ώρα στο ρολόι δείχνει 08:25 και αποκλείεται να είναι το πρωί γιατί εκείνη την ώρα δεν είχε γίνει καν η σύλληψη. Άρα ήταν 8:25 το βράδυ; Η φωτογραφία αυτή πάντως δημιουργεί ερωτήματα που η αστυνομία που πρέπει να απαντήσει.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του newsit ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε πως από την έρευνα της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων δεν προκύπτει κακοποίηση και βασανισμός των τεσσάρων συλληφθέντων μετά το διπλό χτύπημα στο Βελβεντό της Κοζάνης.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας από την έρευνα της αστυνομίας στο σημείο της συμπλοκής στη Βέροια υπήρξε πάλη μεταξύ των αστυνομικών και των δραστών με στόχο των αστυνομικών να “καμφθεί η αντίστασή τους και να απελευθερωθεί ο όμηρος”.

Οι αστυνομικοί έχουν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων (πολιτών όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.) που περιγράφουν συμπλοκή “ πτώση έδαφος και κύλισμα”

Άλλοι αστυνομικοί, που δεν πήραν μέρος στην επιχείρηση, κατέθεσαν ότι οι δράστες είχαν τα τραύματα αυτά κατά την μεταφορά τους στο αστυνομικό μέγαρο αμέσως μετά τη σύλληψή τους στα στενά της Βέροιας.

Από την αστυνομία παρουσιάστηκε και ένα ερασιτεχνικό βίντεο που καταγράφηκε λίγο μετά τη σύλληψη των δραστών και που τους παρουσιάζει ακινητοποιημένους μέσα σε μια στοά της Βέροιας . Η αστυνομία επικέντρωσε στο ότι ένας από τους τρεις νεαρούς είναι εμφανώς χτυπημένως καθώς έχει αίματα στο πρόσωπο. (δείτε τη φωτογραφία)

Ως προς το αποτέλεσμα της συμπλοκής ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε χαρακτηριστικά ότι σε μια μάχη σώμα με σώμα στο δρόμο επικρατεί ο πιο μυώδης. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι νεαροί δράστες δεν είχαν τη σωματική διάπλαση για να ανταπεξέλθουν σε μια μάχη σώμα με σώμα με τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑ.ΑΣ. Που τους συνέλαβαν.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας τραύματα φέρουν μόνον όσοι συνελήφθησαν στη Βέροια, ακριβώς γιατί αντιστάθηκαν και όχι ο τέταρτος (οδηγός του ασθενοφόρου-μαϊμού) που συνελήφθη σε περιοχή της Κοζάνης.

Τόσο οι ίδιοι οι συλληφθέντες όσο και οι γονείς τους ωστόσο ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Από την πλευρά της αστυνομίας ο ισχυρισμός ως αυτή την ώρα είναι ότι δεν κακοποιήθηκαν ούτε κατά τη σύλληψη (εκεί υπήρξε μάχη όπως λέει η αστυνομία) ούτε κατά τη μεταγωγή τους στην αστυνομική διεύθυνση.

Αυτό πιστοποιείται σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Και από τις φωτογραφίες των συλληφθέντων που τραβήχτηκαν 20 λεπτά οι πρώτες με κινητό και 40 λεπτά οι δεύτερες με κάμερα στην αστυνομική διεύθυνση.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ωστόσο γιατί χρειάστηκε να μεταφερθεί ο ένας από τους συλληφθέντες στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Η έρευνα πάντως δεν έχει ολοκληρωθεί, αύριο οι κατηγορούμενοι θα εξεταστούν στον Κορυδαλλό από ιατροδικαστή που θα αποφανθεί εάν υπέστησαν ξυλοδαρμό κατά την κράτησή τους.

Διαβάστε επίσης:

Αστυνομία: δεν ήταν ξυλοδαρμός, αλλά τραύματα από τη μάχη με τους αστυνομικούς

Τι δείχνουν οι φωτογραφίες των συλληφθέντων για συμμετοχή στους Πυρήνες 

“Ο γιος μου κακοποιήθηκε” καταγγέλλει η μητέρα του ενός συλληφθέντος – Ιατροδικαστική εξέταση θα ζητήσουν οι δικηγόροι τους

ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπή τα βασανιστήρια στους συλληφθέντες

“Πυρήνες της Φωτιάς”: Δεν είναι μέλη μας οι 4 συλληφθέντες του Βελβεντού 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε