Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Τα χρήματα δεν ήταν φακελάκι” λέει η γιατρός του ΙΚΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Θύμα πλεκτάνης υποστηρίζει ότι έιναι η 66χρονη παιδίατρος του ΙΚΑ Ηρακλείου, που συνελήφθη να βάζει στο σουτιέν της 30 ευρώ για τον εμβολιασμό παιδιού.

Το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου καταδίκασε την 66χρονη παιδίατρο του ΙΚΑ Ηρακλείου για παθητική δωροδοκία κατ’εξακολούθηση, επιβάλλοντάς την ποινή φυλάκισης 18 μηνών και 12 μήνες αφαίρεσης της άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Η παιδίατρος ωστόσο άσκησε έφεση, που έχει αναστέλλουσα δύναμη, οπότε η υπόθεση θα κριθεί σε β’ βαθμό από το εφετείο. “Τα χρήματα δεν ήταν “φακελάκι”, υποστήριξε η ίδια και συμπλήρωσε πως εξέταζε πολλές φορές το παιδί και στο ιδιωτικό της ιατρείο, χωρίς να εισπράττει “επίσκεψη”.

Η 66χρονη ισχυρίστηκε ακόμη ότι οι γονείς της είχαν πει ότι θα της έδιναν χρήματα όποτε μπορούσαν και ότι τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν πάνω της, ήταν χρήματα που της έδωσε η μητέρα λέγοντάς της “πάρε αυτά τώρα, σου χρωστάω πολλά”.

Από την πλευρά της πάντως η μητέρα κατέθεσε ότι τα 30 ευρώ ήταν “φακελάκι” το οποίο μάλιστα είχε ζητήσει η ίδια η παιδίατρος.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της 66χρονος παιδιάτρου του ΙΚΑ Ηρακλείου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία κατ’εξακολούθηση.

Η παιδίατρος που μετράει 35χρόνια υπηρεσίας στο ΙΚΑ οδηγήθηκε χθες, σύμφωνα με το Cretalive, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, αλλά ζήτησε και πήρε αναβολή για σήμερα, προκειμένου να προετοιμαστεί και να προσκομίσει κάποια έγγραφα, που η ίδια κρίνει διαφωτιστικά.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε