Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ταυτοποιήθηκαν 28 άτομα για τα επεισόδια στο κέντρο τον Φεβρουάριο

Ταυτοποιήθηκαν 28 άτομα για τα επεισόδια στο κέντρο τον Φεβρουάριο

Ταυτοποιήθηκαν 28 άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια, βανδαλισμούς, φθορές, λεηλασίες και συναφή αδικήματα στο κέντρο της Αθήνας την 12.02.2012 και συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία πρόκειται για 22 Έλληνες και έξι αλλοδαπούς ηλικίας από 18 έως 48 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για μεγάλο αριθμό σοβαρών αδικημάτων, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως ενώ οι βανδαλισμοί και τα λοιπά έκτροπα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας λίγοι εξ αυτών ζουν στην περιοχή.

Αντίθετα όπως προέκυψε διαμένουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως την Ηλεία, την Αχαΐα, τη Λάρισα και το Ηράκλειο Κρήτης, ενώ μεταξύ των ατόμων που ταυτοποιήθηκαν είναι και 7 γυναίκες, έξι Ελληνίδες και μία αλλοδαπή.

Την Κυριακή 12.02.2012 ομάδες ατόμων, που είχαν παρεισφρήσει στον κύριο όγκο προγραμματισμένης κινητοποίησης-συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας, προκάλεσαν εμπρησμούς, εκτεταμένες φθορές και βανδαλισμούς σε οχήματα, κτιριακές εγκαταστάσεις Τραπεζών και εμπορικά καταστήματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις προέβησαν σε λεηλασίες των καταστημάτων αυτών. Επιπλέον, είχαν εκδηλώσει επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, με ρίψεις βομβών μολότοφ, μαρμάρων και άλλων αντικειμένων, προβαίνοντας παράλληλα σε εμπρησμούς υπηρεσιακών δικύκλων της ομάδας Δ.Ε.Λ.Τ.Α.

Επιπλέον, κατηγορούνται, κατά περίσταση, για κατοχή εκρηκτικών βομβών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο σε άνθρωπο, για βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, για αντίσταση και για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε