Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Θα βάλει βόμβες η… αντιτρομοκρατική!

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Τα “λάθη” του συντάκτη της προκήρυξης για την ανάληψη της ευθύνης για τη φονική επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα…

ότι οι τρομοκράτες δεν έφτιαξαν οι ίδιοι τη βόμβα, αλλά την … έκαναν παραγγελία. Για να επιβεβαιώσουν το συμπέρασμά τους οι αστυνομικοί θα κάνουν μάλιστα δοκιμές, θα κατασκευάσουν δηλαδή βόμβες και θα τις πυροδοτήσουν σε χώρους που θα προσομοιάζουν με το γραφείο του άτυχου Γιώργου Βασιλάκη, του υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που άνοιξε το φάκελο-βόμβα και έχασε τη ζωή του.
Παράλληλα τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι η οργάνωση θα μείνει… no name, δηλαδή χωρίς τρομοκρατική «ταμπέλα», ταυτότητά της θα είναι το αστέρι και η προτομή του Ρήγα Φεραίου.

Οι βόμβες της… αντιτρομοκρατικής
Η αντιτρομοκρατική θα κατασκευάσει αρκετές βόμβες. Θα τοποθετήσει σε φακέλους διάφορες ποσότητες εκρηκτικών υλών από είδη πυροτεχνουργίας, όπως πιστεύουν εκείνοι ότι ήταν. Σε άλλους φακέλους θα βάλουν “εκρηκτική ύλη κατεδάφισης” όπως υποστηρίζει ο συντάκτης της επιστολής-προκήρυξης (ΤΝΤ, C4, αμμωνιοδυναμίτιδα, ζελατινοδυναμίτιδα και άλλοι τύποι εκρηκτικών υλών)…
Ο συντάκτης της προκήρυξης περιέγραφε την συνδεσμολογία της βόμβας ως εξής: «ενσωματώθηκαν δύο κομμάτια (150 γραμμαρίων έκαστο) ισχυρού εκρηκτικού κατεδάφισης, με υψηλή ταχύτητα εκρήξεως. Στο κάθε κομμάτι τοποθετήθηκε και ένας πυροκροτητής που ήταν συνδεδεμένος με τους πόλους μιας μπαταρίας energizer 9 βολτ».
Οι έρευνες της αστυνομίας έδειξαν όμως άλλα και έτσι οι δοκιμαστικοί εκρηκτικοί φάκελοι θα τοποθετούνται πάνω σε παρόμοια ξύλινα γραφεία με αυτό που έχασε τη ζωή του ο άτυχος υπασπιστής, σε κλειστό χώρο διαστάσεων ίδιων με εκείνου του Γιώργου Βασιλάκη, θα πυροδοτούνται από απόσταση και στη συνέχεια θα γίνεται έλεγχος των ζημιών που προκάλεσαν πάνω σε αυτά αλλά και σύγκριση με αυτές που έχουν επισημανθεί στο γραφείο του νεκρού υπασπιστή.

“Αυτοσχεδίασε” ο κατασκευαστής της βόμβας…

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν ότι ο κατασκευαστής της βόμβας ίσως είχε πει ότι θα χρησιμοποιήσει δύο στήλες των 150 γραμμαρίων η κάθε μία, εκρηκτική ύλη κατεδάφισης, μπαταρία των 9 volt και πυροκροτητές. Στη συνέχεια όμως μπορεί να μην βρήκε τα συγκεκριμένα υλικά και «αυτοσχεδίασε» χωρίς να ενημερώσει τους «εντολείς» του, αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι και εκείνος προέβη σε δοκιμές έκρηξης.
 
Υπήρχε ΅δόλωμα” στη βόμβα
 
Οι αστυνομικοί είναι σχεδόν βέβαιοι πως υπήρχε πάνω στο εκρηκτικό κουτί από χαρτόνι, η κολλημένη κόλλα Α4, που γράφει ο συντάκτης της επιστολής-προκήρυξης. Ο Γιώργος Βασιλάκης είχε την χάρτινη τσάντα δίπλα στα πόδια του κάτω από το γραφείο όπως αναφέρουν τα δύο άτομα που δευτερόλεπτα πριν από την έκρηξη βρίσκονταν στο γραφείο. Πιθανότατα είχε δει τις συγκεκριμένες γραπτές αναφορές πάνω στο κουτί και ήθελε να ανοίξει το κουτί με τα δήθεν στοιχεία μόνος του χωρίς άλλους μάρτυρες προκειμένου να ενημερώσει για αυτά τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη που είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση της SIEMENS και τον αναζητούμενο Χρήστο Καραβέλα, δίνοντας τις σχετικές εντολές στους κοντινούς του συνεργάτες. Να θυμίσουμε ότι ο συντάκτης της επιστολής-ανάληψης, υποστηρίζει ότι υπήρχε κολλημένη στην εξωτερική πάνω πλευρά του εσώκλειστου φακέλου η οποία έγραφε τα εξής: «Κύριε υπουργέ. Με δεδομένη την εντιμότητά σας, και με προσωπικό κριτήριο την εμπιστοσύνη, και την εκτί!
μηση που έχω στο πρόσωπό σας, έλαβα την απόφαση να σας αποστείλω δείγμα σημαντικών εγγράφων, και απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που αφορούν άμεσα την υπόθεση SIEMENS. Σας γνωστοποιώ πως πληθώρα ανάλογου υλικού βρίσκεται στην κατοχή μου. Η σύζυγός μου Μάρθα και ο δικηγόρος μου Ι. Μαρκουλάκος είναι ενήμεροι και θα διαχειριστούν την υπόθεση, εφόσον υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από πλευρά σας. Μετά τιμής. Καραβέλας Χρήστος».
Αυτή την επιστολή «δόλωμα», ο Γιώργος Βασιλάκης φαίνεται πως την διάβασε δεν την ξεκόλλησε αλλά άνοιξε το πακέτο με αποτέλεσμα να σημειωθεί η έκρηξη που του στέρησε τη ζωή, αλλά κατέστρεψε και την συγκεκριμένη σελίδα.
Στο μεταξύ στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει εντυπώματα γνήσιων σφραγίδων των ΕΛΤΑ προκειμένου να εντοπίσουν εκείνη που σφράγισε τον δολοφονικό φάκελο πριν εκείνος φθάσει στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην οδό Βασ. Σοφίας. Πρόκειται για μια προσπάθεια εντοπισμού της περιοχής που έστειλε ο αποστολέας τον εκρηκτικό φάκελο βόμβα ακόμη και του ίδιου του ταχυδρομικού κουτιού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αστυνομικές συσκέψεις επανασχεδιασμού των μέτρων ασφαλείας και συνοδειών χαρακτηρισμένων στόχων, δόθηκε ειδική επισήμανση στους αρμόδιους αξιωματικούς προκειμένου να ενημερώσουν τους αστυνομικούς που απασχολούνται στην ασφάλεια δημοσίων κτιρίων, πολιτικών γραφείων και συνοδειών υψηλών προσώπων, να ελέγχουν με ιδιαίτερη προσοχή δέματα-«δωρεές», που υποτίθεται ότι περιέχουν ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τηλεοράσεις, φαξ, και κυρίως φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και “σύγχρονα” κινητά.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε