Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Θαμμένο στην Θεσσαλονίκη το οπλοστάσιο των 9 τούρκων;

Θαμμένο στην Θεσσαλονίκη το οπλοστάσιο των 9 τούρκων;

Ξανά στα δικαστήρια της Ευελπίδων σήμερα οι 9 τούρκοι συλληφθέντες στις γιάφκες του Νέου Κόσμου και της Καλλιθέας. Είχαν πάρει προθεσμία για σήμερα να απολογηθούν.

Και οι 9 οδηγήθηκαν στα κρατητήρια και οδηγούνται δυο – δυο στο κτίριο 10. Στα δικαστήρια ήταν και σήμερα συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι οι οποίοι φώναζαν μαζί τους: «Δεν είναι τρομοκράτες οι αγωνιστές, τρομοκράτες ειναι οι ιμπεριαλιστές».

Το θαμμένο οπλοστάσιο

Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής δεν έχουν σταματήσει λεπτό. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ψάχνουν για θαμμένα όπλα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.  Κυρίως όμως στην Θεσσαλονίκη εκτιμάται ότι είναι κρυμμένο το μεγαλύτερο μέρος του οπλισμού όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές επαφές που είχαν οι 9 μέσα από κινητά “φαντάσματα”.

Αυτό δείχνει, λένε οι ίδιες πληροφορίες, ότι προσπαθούσαν να βρουν δίοδο προς την Τουρκία, παρακάμπτοντας τα επίσημα σύνορα. Όπως λένε χαρακτηριστικά ανώτατοι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, «αν υπάρχει οπλοστάσιο αυτό είναι κάπου θαμμένο στη Βόρει Ελλάδα».

Οργάνωση που λειτουργούσε σαν μικρός στρατός

Η DHKP-C είναι μια οργάνωση στρατιωτικού τύπου όπως και η περίφημη Ντεβ Σολ. Η δομή της είναι στρατιωτικού τύπου, μια μιλιταριστική οργάνωση με στρατιωτική δομή. Υπάρχει δηλαδή ιεραρχία που ακολουθείται πιστά, υπάρχει αρχηγός, υπάρχει πειθαρχία. Όλα αυτά δηλαδή που συναντάει κανείς στον στρατό.

Η DHKP-C ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1994 από τον Ντουρσούν Καρατάς. Ο Καρατάς ήταν και ο ιδρυτής της Ντεβ Σολ μιας οργάνωση ιστορική που έδρασε την δεκαετία του ’80 με πολλές δολοφονίες.

Ο Καρατάς δεν ζει πια, όμως υπάρχουν πολλοί συενχιστές του “έργου” του. Πέθανε σε νοσοκομείο της Ολλανδίας το 2008 ενώ στην κηδεία του είχαν παρευρεθεί περισσότερα από 20.000 άτομα.

Η DHKP-C επίσης ακροαριστερή οργάνωση, αυτοπροσδιορίζεται ως κομμουνιστική, μαρξιστικής-λενινιστικής θεωρίας με δηλωμένη αντι-ιμπεριαλιστική στάση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις