Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Θαμμένος οπλισμός στην πρώην πρεσβεία του Ιράκ στο Ψυχικό

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο οπλισμός αυτός δεν συνδέεται με την τρομοκρατία…

Οπλισμός βρέθηκε θαμμένος στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της πρεσβείας του Ιράκ στο Παλαιό Ψυχικό που λειτουργούσε μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια ως πρεσβεία.

Ο οπλισμός βρέθηκε από αλλοδαπό υπάλληλο τεχνικής εταιρίας κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών ανακαίνισης στο κτίριο, το οποίο είναι ακατοίκητο και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Οπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για μια χειροβομβίδα χωρίς πυροδοτικό μηχανισμό, 454 γραμμάρια της εκρηκτικής ύλης TNT, 15 μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας, καθώς και τέσσερα γυάλινα φιαλίδια εκ των οποίων τα τρία περιέχουν άγνωστο υγρό.

Ολα τα κατασχεθέντα εστάλησαν για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής.

Οπως είπε αρμόδιος αξιωματικός, τα ανευρεθέντα πιθανόν σχετίζονται με οπλισμό, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες από τις αμερικανικές αρχές, υπήρχε στο υπόγειο της ιρακινής πρεσβείας πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, γι΄αυτό και είχε γίνει μυστική επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Δίχτυ” το Μάρτιο του 2003, αλλά προφανώς δεν είχαν βρεθεί όλα όσα ανέφεραν οι πληροφορίες των Αμερικανών.

Ο ίδιος αξιωματικός, πάντως, δήλωσε ότι τα εκρηκτικά και τα άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν χθες το πρωί, δεν συνδέονται με τη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων, γι΄αυτό και με την υπόθεση ασχολείται η Ασφάλεια.

Από το γραφείο του πρέσβη της Δημοκρατίας του Ιράκ στην Αθήνα εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι “το σημερινό διπλωματικό και εγχώριο προσωπικό της πρεσβείας δεν έχει καμία σχέση ούτε γνώση για την ανακάλυψη παλιών εκρηκτικών τα οποία ήταν θαμμένα και βρέθηκαν από τα συνεργεία στον κήπο του κτιρίου” της πρεσβείας του Ιράκ.

Η ανακοίνωση του Ιρακικού πρέσβη τονίζει ότι η πρεσβεία της Δημοκρατίας του Ιράκ θέλει να διευκρινίσει τα εξής: “Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας του Ιράκ ανακαινίζει πλήρως το κτίριό της τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το κτίριο αυτό δεν χρησιμοποιούνταν τα τρία τελευταία χρόνια.

Τα εκρηκτικά που βρέθηκαν είναι παλιές εκρηκτικές ύλες τις οποίες ανακάλυψαν τα συνεργεία που εργάζονται στο κτίριο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε