Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θεσπρωτία: Μετέφερε 133 κιλά χασίς με κλεμμένο αυτοκίνητο

Θεσπρωτία: Μετέφερε 133 κιλά χασίς με κλεμμένο αυτοκίνητο
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

133 κιλά χασίς κατασχέθηκαν το μεσημέρι στη Νεράιδα Θεσπρωτίας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, ενώ συνελήφθη και ένας 36χρονος Αλβανός.

Οι άνδρες της δίωξης ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α’ τμήματος συνοριακής φύλαξης Φιλιατών, είχαν στήσει μπλόκο στην Νεράιδα και έκαναν σήμα για έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς.

Ο 36χρονος δεν συμμορφώθηκε στα σήματα στάσης και ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και λίγο αργότερα ο οδηγός εγκατέλειψε το αυτοκίνητο προσπαθώντας να διαφύγει πεζός, όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν 79 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης βάρους 133 κιλών και 140 γραμμαρίων, οι οποίες ήταν τοποθετημένες στα καθίσματα και στο χώρο των αποσκευών. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι για το παραπάνω αυτοκίνητο είχε δηλωθεί κλοπή στις 17 Ιανουαρίου στο τμήμα ασφάλειας Χολαργού, ενώ έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Επίσης, σε βάρος του 36χρονου, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς κατηγορείται για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, κλοπή τροχοφόρου, πλαστογραφία και παράνομη είσοδο.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο 36χρονος Αλβανός με την κακουργηματική σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις