Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: 3,5 χρόνια φυλακή για τη διευθύντρια αλλά και την υπάλληλο του ΕΟΤ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την ποινή φυλάκισης που είναι χωρίς αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος τόσο της διευθύντριας όσο όμως και της υπαλλήλου του ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας, που κατηγορούνταν ότι έλαβαν “φακελάκι” 2.500 ευρώ από ξενοδόχο της Πιερίας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο κατηγορούμενες πήραν “μίζα” για να επιτρέψουν σε 35χρονο επιχειρηματία να λειτουργήσει το εστιατόριο στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου του, στον Πλαταμώνα Πιερίας, μετά από ανάκληση της σχετικής άδειας.

Η 54χρονη διευθύντρια του ΕΟΤ στην περιφερειακή διεύθυνση του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη κρίθηκε ένοχη για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση
ενώ η 50χρονη υπάλληλος για τις πράξεις της παθητικής δωροδοκίας και της εκβίασης.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στις δύο κατηγορούμενες ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, που ήταν μαραθώνια και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, οι δύο γυναίκες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθερες.

Τι υποστήριξαν οι ίδιες

Κατά την απολογία της, η 50χρονη ομολόγησε τις πράξεις της, τονίζοντας ότι λειτουργούσε ως “μεσάζουσα” για λογαριασμό της συγκατηγορούμενής της.
Δεν δίστασε, δε, να ομολογήσει ότι το ίδιο είχε συμβεί κι άλλες φορές κατά το παρελθόν. Όσον αφορά τη δική της “αμοιβή”, είπε ότι “ανάλογα με τα κέφια της διευθύντριας έπαιρνα μικροποσά”.

Όσο για την 54χρονη, αρνήθηκε τις κατηγορίες και έκανε λόγο για σε βάρος της σκευωρία που έστησε η υφιστάμενή της.

Νωρίτερα, καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο επιχειρηματίας είπε ότι αρχικά η υπάλληλος τού ζήτησε 3.000 ευρώ για να εξασφαλίσει άμεσα την άρση τής άδειας ανάκλησης. “Θέλουμε τρία” μου είπε και της απάντησα ότι “οι καιροί είναι δύσκολοι”, ήταν ο διάλογος, όπως τον μετέφερε στο δικαστήριο ο ξενοδόχος.
Μετά από διαπραγμάτευση κι αφού κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, η υπάλληλός συμφώνησε να ρίξει τις απατήσεις της στα 2.500 ευρώ.

Πώς της έπιασαν

Την υπόθεση ανέλαβε στη συνέχεια η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος και αφού προσημειώθηκαν τα χρήματα, παραδόθηκαν σε φάκελο στην υπάλληλο. Τότε επενέβησαν και οι “αδιάφθοροι” που συνέλαβαν την 50χρονη. Λίγο αργότερα συνελήφθη και η διευθύντρια του ΕΟΤ την οποία υπέδειξε η υφιστάμενή της ως συνεργό της.

Όπως έγινε γνωστό, οι διωκτικές αρχές ερευνούν κι άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί κατά το παρελθόν για την περιφερειακή διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του εν λόγω Οργανισμού…

Διαβάστε ακόμα:

Υπάλληλοι του ΕΟΤ “τα έπαιρναν” με τιμοκατάλογο!

Σκάνδαλο στον ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας! Έπιασαν για δωροδοκία την προϊσταμένη και μια υπάλληλο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε