Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Απολογήθηκαν στον ανακριτή οι ληστές του ΟΔΔΥ

ΦΩΤΟ από astynomia.gr

Οι δύο νεαροί, που ανήκουν στον αναρχικό χώρο, μετήχθησαν το μεσημέρι, κάτω από ενισχυμένα αστυνομικά μέτρα, στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 28χρονος που κατηγορείτο για την ένοπλη ληστεία που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (31-01-2011), στο Κέντρο Νεότητας της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια δημοπρασίας του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ). Αντίθετα, προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε από τις δικαστικές αρχές ο 23χρονος που συνελήφθη ύστερα από αστυνομική καταδίωξη, κοντά στο σημείο της ληστείας.

Κατά την απολογία του στον α’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 28χρονος, η σύλληψη του οποίου έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, κοντά στο σπίτι του, στην Άνω Πόλη, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, τονίζοντας ότι την ώρα της ληστείας βρισκόταν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, πουλώντας καφέδες σε κυλικείο.

Μάλιστα, οι συνήγοροί του προσκόμισαν υπεύθυνες δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων, που υποστηρίζουν ότι τον είδαν την επίμαχη ώρα, ενώ ενώπιον του ανακριτή κατέθεσε επίκουρος καθηγήτρια, που επιβεβαίωσε την παρουσία του στους χώρους του Πολυτεχνείου.

Τελικά, με σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και της εισαγγελέως, ο 28χρονος αφέθηκε ελεύθερος, με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Αντίθετα, ο έτερος κατηγορούμενος, μετά την «τυπική» απολογία που έδωσε στον ίδιο ανακριτή, πήρε το δρόμο προς τη φυλακή. Ο 23χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν κατά τη σύλληψή του ένα όπλο, μία χειροβομβίδα και η «λεία» από τη ληστεία, ύψους 36.000 ευρώ, αρνήθηκε να απολογηθεί, λέγοντας ότι είναι αναρχικός.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια νεαροί, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κατηγορούμενους. Μετά τη διαδικασία αποχώρησαν ειρηνικά από την περιοχή…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε