Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: “Δεν έχω ανάμειξη στη δολοφονία του αστυνομικού”

To καλάσνικοφ που κρατούσε ο δράστης της αιματηρής ληστείας - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
To καλάσνικοφ που κρατούσε ο δράστης της αιματηρής ληστείας - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Απολογήθηκε στον ανακριτή η συνεργός του 34χρονου ληστή, που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έξω από το σούπερ μάρκετ Lidl…

το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (29/04/2010). Η 22χρονη μετά την απολογία της κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.
Η 22χρονη Λιθουανή, που περίμενε τον δράστη μέσα σε αυτοκίνητο, με αναμμένη τη μηχανή, προκειμένου να διαφύγουν μετά την ένοπλη ληστεία στο σούπερ-μάρκετ, αρνήθηκε τις κατηγορίες που τις αποδίδονται.

Υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα σχέδια του Ουκρανού φίλου της, με τον οποίο, όπως είπε, γνωρίστηκε στα τέλη του περασμένου χρόνου. Τόνισε ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη δολοφονία του αστυφύλακα Σπύρου Θεοδώρου, τον Απρίλιο του 2009.

Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένα “καλάσνικοφ”, δύο χειροβομβίδες και τρία πιστόλια. Η νεαρή αλλοδαπή διώκεται -μεταξύ άλλων- για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και σε ληστεία, κατοχή εκρηκτικής βόμβας και παράνομη οπλοφορία.

Ο 34χρονος κακοποιός που σκοτώθηκε αναζητούνταν από τον Απρίλιο του 2009 από τις διωκτικές αρχές για τη δολοφονία του αστυφύλακα της ομάδας «Δέλτα» Σπύρου Θεοδώρου και τον τραυματισμό του συναδέλφου του, Γιώργου Αναγνωστόπουλου, στην περιοχή της Κυψέλης. 

Διαβάστε εδώ το χρονικό της υπόθεσης και δείτε βίντεο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε