Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση στο ΑΠΘ για τον ξυλοδαρμό στη Θεολογική Σχολή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσαν τα επεισόδια ξυλοδαρμού καθηγητή και φοιτητών στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά και η επιστολή φοιτητών της Νομικής- την οποία κοινοποιούν στα αρμόδια όργανα του ιδρύματος- που καταγγέλλουν ανεξέλεγκτη βία στο πανεπιστήμιο από ομάδες κουκουλοφόρων.

Ο προϊστάμενος εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής παρήγγειλε στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια δύο ξεχωριστών προκαταρκτικών ερευνών, για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα.

Τα αδικήματα που θα διερευνηθούν αφορούν, κατά περίπτωση, τις πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς, της παράνομης βίας, της παράνομης κατακράτησης και της απόπειρας κλοπής. Οι έρευνες ανατέθηκαν σε πταισματοδίκη.

Στην επιστολή τους, οι φοιτητές της Νομικής του ΑΠΘ καταγγέλλουν συγκεκριμένα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν στους χώρους της Σχολής, αλλά και συνεχόμενο κλίμα τρομοκράτησης και απειλών κατά προσώπων και θεσμών του πανεπιστημίου,
που σχετίζονται τόσο με εθελοντικές πρωτοβουλίες απομάκρυνσης των σκουπιδιών όσο και με δράσεις κατά των καταλήψεων.

Παρόμοιο περιστατικό έγινε πριν από λίγες μέρες στη Θεολογική Σχολή, όταν καθηγητές και φοιτητές δέχθηκαν επίθεση από φοιτητές και εργολαβικούς υπαλλήλους, επειδή επιχείρησαν να μαζέψουν τα σκουπίδια από τον γύρω ακαδημαϊκό χώρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία φοιτήτρια.

Διαβάστε ακόμα:

Υγειονομική βόμβα η σκουπιδούπολη του ΑΠΘ – ΦΩΤΟ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε