Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Να δικαστεί ο Μ. Λεμούσιας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος προτείνει ο εισαγγελέας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την παραπομπή τού πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Λεμούσια, σε δίκη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), που αφορά την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου, πρότεινε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, Λάμπρος Τσόγκας.

Όπως έγινε γνωστό, στην εισήγησή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας τονίζει ότι το πλεόνασμα των 794.890,21 ευρώ που βρέθηκε κατατεθειμένο σε τραπεζικούς λογαριασμούς τού Μ. Λεμούσια δεν δικαιολογείται με βάση τα χρηματικά ποσά και εισοδήματα που δήλωσε στις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Κατά την απολογία του για την παραπάνω υπόθεση, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης B. Παπαγεωργόπουλου που το καλοκαίρι συμπλήρωσε ένα χρόνο προσωρινής κράτησης για την υπεξαίρεση «μαμούθ», αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται.

Εξηγώντας δε, από πού προήλθε το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό,
είπε ότι προέρχεται από τη μισθοδοσία του ως γραμματέα του δήμου, από το εφάπαξ του, αλλά και από αγορές ομολόγων που έκανε στο παρελθόν.

Για την παραπομπή του ή μη σε δίκη θα αποφασίσει το επόμενο διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με την έκδοση του σχετικού βουλεύματος…

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Άρχισε η δίκη για την υπεξαίρεση στα ταμεία του Δήμου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε