Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός – Οι λίρες που αγόραζε ήταν κάλπικες!

Θεσσαλονίκη: Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός – Οι λίρες που αγόραζε ήταν κάλπικες!

Χρυσές δουλειές με… κάλπικες λίρες έκαναν δύο Έλληνες σε βάρος ενός 67χρονου που έχασε συνολικά 320.000€! 

Τις οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής φέρονται ότι άρπαξαν από επιχειρηματία, δύο άτομα τα οποία κατηγορούνται από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης για απάτη. Οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία του 69χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου να διασφαλίσει τις τραπεζικές του καταθέσεις, του πούλησαν πλαστές χρυσές λίρες, αξίας 320.000 ευρώ, που όπως αποκαλύφθηκε ήταν επιχρυσωμένα «νομίσματα» αλουμίνιου.

Το θύμα αντιλήφθηκε την απάτη σε βάρος του όταν συμβουλεύτηκε φίλο του κοσμηματοπώλη. Προς μεγάλη του έκπληξη ενημερώθηκε πως τόσο καιρό τον είχαν πιάσει κορόιδο, αφού του πουλούσαν κάλπικες λίρες για χρυσές. Έτσι αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας και κάπως έτσι άρχισε να πέφτει φως στην απίστευτη αυτή κομπίνα.

Αστυνομικοί συμβούλεψαν τον 67χρονο να κλείσει νέο ραντεβού με τους δράστες για να αγοράσει επιπλέον λίρες προς 40.000 ευρώ. Το ραντεβού κλείστηκε στην οδό Θ.Χαρίση και την ώρα της συναλλαγής έγινε επέμβαση της αστυνομίας. Συνελήφθη ο ένας από τους δύο απατεώνες, ηλικίας 43 ετών. Ο συνεργός του, δεν πήγε στο ραντεβού και αναζητείται.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 περίστροφο, 1 πιστόλι κρότου και 1.640 πλαστές λίρες…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε