Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πούλαγε ταξίδια… “παραμυθένια” και τα θύματα πλήρωναν

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

O λόγος για έναν 29χρονο Έλληνα, ο οποίος μάλιστα διαφήμιζε τα ταξίδια του, μέσω διαδικτύου.

Σε βάρος του τελικά, σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για απάτη μέσω διαδικτύου.
Κι αυτό γιατί, ο 29χρονος φέρεται να εξαπατούσε πολίτες μέσω των υποτιθέμενων ταξιδιωτικών πακέτων, τα οποία διαφήμιζε με διάφορα προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Κάπως έτσι, κατάφερνε να εισπράττει χρηματικά ποσά από πολίτες ως προκαταβολές και στο τέλος… το ταξίδι δεν γινόταν ποτέ.

Η αποκάλυψη της απάτης

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι χρήστες του διαδικτύου αν και είχαν πληρώσει για φθηνά πακέτα διακοπών που διαφημίζονταν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αυτά δε γίνονταν.

Από τη ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα που έκαναν στελέχη της Υπηρεσίας, ταυτοποιήθηκε ο 29χρονος ως ο διαχειριστής των επίμαχων προφίλ στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και οργανωτής των δήθεν ταξιδιωτικών πακέτων.

Σε έρευνα που έγινε χθες στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία κάρτα sim και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος αποθήκευσης.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 29χρονου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμα:

Λιβαδειά: “Περίεργη” υπόθεση βιασμού απασχολεί τις αρχές

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε