Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σταμάτησαν φορτίο ”λευκού θανάτου” στο λιμάνι!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 Φορτίο με περισσότερα από 160 κιλά κοκαΐνη αλλά και λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκαν σε κοντέινερ…

Κλιμάκιο της Ιντερπόλ, της Αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και των σερβικών αρχών «μπλόκαραν» το παράνομο φορτίο, που είχε ξεκινήσει από τη Βολιβία με τελικό προορισμό τη Σερβία. Σύμφωνα με τα συνοδευτικά παραστατικά, το κοντέινερ περιείχε μηχανήματα για την επεξεργασία της σόγιας.

Οι διωκτικές αρχές της Σερβίας, σε συνεργασία με την Ιντερπόλ και την DEA, προχώρησαν σε συνολικά οκτώ συλλήψεις. Πέντε εξ αυτών στη Σερβία και άλλες τρεις στα Σκόπια.  Οι ελληνικές διωκτικές αρχές είχαν επικουρικό ρόλο στην όλη επιχείρηση.

Στο μεταξύ, άνδρες του τμήματος Δίωξης του Β΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης εντόπισαν στο λιμάνι της πόλης κοντέινερ με 471.500 πακέτα λαθραία τσιγάρα.

Όπως έγινε γνωστό, το φορτίο προερχόταν από την Αίγυπτο και είχε τελικό προορισμό τα Σκόπια ενώ σύμφωνα με τα συνοδευτικά έγγραφα μετέφερε έπιπλα.

Λίγες ώρες αργότερα, οι τελωνειακές αρχές εντόπισαν δεύτερο κοντέινερ με λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Κι αυτό το φορτίο προερχόταν από την Αίγυπτο και είχε τελικό προορισμό τη χώρα μας. Σύμφωνα δε με τα συνοδευτικά έγγραφα, μετέφερε είδη υγιεινής.

Οι διαφυγόντες δασμοί από το πρώτο φορτίο υπολολογίζονται σε 2,3 εκατομμύρια ευρώ ενώ από το δεύτερο σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε