Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Συμμορία με πυροβόλα έκλεβαν ρυμουλκώντας ΑΤΜ, αυτοκίνητα και φορτηγά

Εξαρθρώθηκε οκταμελής σπείρα που είχε κλέψει ένα ΑΤΜ με 19.910 ευρώ στη Θεσσαλονίκη, τρία υπερπολυτελή αυτοκίνητα από τις περιοχές των Τρικάλων και επτά φορτηγά που διέθεταν σύστημα φορτοεκφόρτωσης.

Η συμμορία, η δραστηριότητα της οποίας είχε ξεκινήσει τουλάχιστον τον Απρίλιο του 2010, είχε αποπειραθεί να αφαιρέσει άλλα πέντε ΑΤΜ από περιοχές του νομού και του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, τα οποία περιείχαν συνολικά 259.750 ευρώ. Επικεφαλής της οργάνωσης, ήταν 35χρονος Έλληνας πολίτης, ο οποίος επέλεγε τα προς αφαίρεση ΑΤΜ στόχους, έκανε το σχέδιο δράσης και καταμέριζε τους ρόλους.

Δύο από τα ηλικίας 23-37 ετών μέλη ήταν οι «υπαρχηγοί», οι οποίοι μεταβίβαζαν τις εντολές του «αρχηγού» στους υπόλοιπους, εντόπιζαν τα πολυτελή οχήματα και φορτηγά αυτοκίνητα που επρόκειτο να κλαπούν, επόπτευαν των επιχειρήσεων και παρείχαν κάλυψη με πυροβόλο όπλο κατά τη διαδικασία αποκόλλησης των ΑΤΜ. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψη τους, η οποία ήταν αιφνιδιαστική, ο ένας από τους δύο, ηλικίας 28 ετών, πρότεινε ένα πιστόλι απειλώντας τους αστυνομικούς, αλλά ακινητοποιήθηκε έγκαιρα.

Από τα άλλα πέντε μέλη, κάποια ήταν επιφορτισμένα με την κλοπή των φορτηγών αυτοκινήτων, άλλα ασχολούνταν αποκλειστικά με την προσέγγιση και επίδεση των ΑΤΜ με συρματόσχοινα και τη μετέπειτα ρυμούλκησή τους, ενώ κάποιοι αναλάμβαναν το ρόλο τσιλιαδόρου ή προπομπού, πραγματοποιώντας κατόπτευση του χώρου και ελέγχοντας τον δρομολόγιο για τυχόν αστυνομικά μπλόκα ή διελεύσεις αστυνομικών οχημάτων.

Τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης δεν εργάζονταν και δήλωναν μηδενικά εισοδήματα, διέθεταν όμως ιδιωτικά αυτοκίνητα, είχαν αγοράσει εξοπλισμό για την επίδεση και αποκόλληση των ΑΤΜ και πραγματοποιούσαν συχνές μετακινήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα επιστράφηκαν ήδη στους ιδιοκτήτες τους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε