Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Την Πέμπτη θα αρχίσουν οι απολογίες των 25 αντιεξουσιαστών που συνελήφθησαν

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τμηματικά από την Πέμπτη έως το Σάββατο θα απολογηθούν οι 25 κατηγορούμενοι του αντιεξουσιαστικού χώρου που συνελήφθησαν χθες σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες -μέλη αντιμαχόμενων ομάδων αντιεξουσιαστών- οδηγήθηκαν το μεσημέρι, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Ιωάννας Ζωγράφου, η οποία τους απήγγειλε σωρεία κατηγοριών.

Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τα παρακάτω αδικήματα: σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη κατακράτηση, απρόκλητες φθορές, διακεκριμένες κλοπές, εμπρησμός από πρόθεση με κίνδυνο για άνθρωπο και σε ξένα πράγματα, κατοχή εκρηκτικών υλών, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ίδια χρήση, παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων, άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Με τις κατηγορίες αυτές παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην ε’ ειδική ανακρίτρια από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμίες για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο συγκεντρώθηκαν από νωρίς άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου -που πρόσκεινται στη μία ή άλλη ομάδα- για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τους συλληφθέντες.

Η “εμφύλια” διαμάχη μεταξύ των αντιεξουσιαστών κρατά εδώ και αρκετά χρόνια και πήρε ιδιαίτερα επικίνδυνες διαστάσεις τους τελευταίους πέντε μήνες με συνεχείς αιματηρές συμπλοκές, επιδρομές της μιας πλευράς στα στέκια της άλλης, εμπρησμούς, κλοπές ενώ καταγράφηκε και μία περίπτωση αρπαγής μέλους της μιας ομάδας από την άλλη.

Οι αστυνομικοί έκαναν χθες το πρωί εφόδους σε δύο χώρους συγκέντρωσης αντιεξουσιαστικών ομάδων -στο στέκι “Ναδίρ” στις 40 Εκκλησιές και στην κατάληψη “Ορφανοτροφείο” στην περιοχή της Άνω Τούμπας- αλλά και σε σπίτια υπόπτων για συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες.

Έγιναν συνολικά 34 προσαγωγές, από τις οποίες οι 25 μετατράπηκαν σε συλλήψεις κι από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές που είναι από τη μια το “Στέκι Ναδίρ” στη β’ φοιτητική εστία του ΑΠΘ και από την άλλη οι καταλήψεις “Ορφανοτροφείο”, “Φάμπρικα ΥΦΑΝΕΤ” και “Τέρα Ινκόγκνιτα”.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση της Αστυνομίας με 25 συλλήψεις αντιεξουσιαστών!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε