Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Θρίλερ από τη φρικαλέα δολοφονία του ρωμαλέου επιχειρηματία

Θρίλερ από τη φρικαλέα δολοφονία του ρωμαλέου επιχειρηματία

Με βάση τα ευρήματα, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επρόκειτο γι απόπειρα απαγωγής, όμως είτε επειδή το θύμα αντιστάθηκε σθεναρά, είτε επειδή τους αναγνώρισε, τον σκότωσαν.

Σε άγριο θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αποτρόπαιης δολοφονίας του 45χρονου επιχειρηματία στην Καλαμάτα, με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση να θεωρούν ότι όταν και εάν ανακαλυφθεί το κίνητρο των στυγερών δραστών, τότε θ’ ανοίξει και ο δρόμος για την αποκάλυψη των στοιχείων τους. Μέσα στα υπό εξέταση σενάρια, βρίσκεται κι εκείνο της απαγωγής.

Ο άτυχος Παναγιώτης Γυφτέας, είχε φύγει από το σπίτι του στις 11 το βράδυ της Κυριακής και όπως είπε στη σύζυγο του, θα επέστρεφε σύντομα. Τέτοιες εξόδους τις πραγματοποιούσε αρκετά συχνά, με συνηθέστερο διάστημα παραμονής στο καφέ μπαρ που σύχναζε το ανώτερο δύο ώρες.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη και τους θαμώνες της καφετέριας που είχε πάει το μοιραίο της ζωής του βράδυ, υπήρξε συνεπής στη συνήθεια του και ετοιμάστηκε για να φύγει λίγο πριν από τη μία. Επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του, ένα μαύρο “Καγιέν” και πήρε το δρόμο της επιστροφής.

Το σπίτι του που απέχει μικρή απόσταση από την καφετέρια, είναι απομονωμένο και στο δρομάκι που οδηγεί σ’ αυτό, του έστησαν ενέδρα βάση ενός σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις καλά οργανωμένου σχεδίου. Όπως εκτιμάται, του έκλεισαν το δρόμο με μια κλεμμένη “Μερσεντές”, αναγκάζοντας τον να βγει από το όχημα κι εκεί τον χτύπησαν. Στα συγκεκριμένα συμπεράσματα οδηγούνται οι αστυνομικοί από δύο ευρήματα.

Το πρώτο, η άδεια κυκλοφορίας του “Καγιέν” που βρέθηκε πεταμένη σε παράπλευρο σημείο του δρόμου, πιθανότατα από τον ίδιο για να χρησιμοποιηθεί ως βασικό ίχνος κι αφετηρία μιας έρευνας που θα ξεκινούσε για την αναζήτηση της τύχης του και το δεύτερο, αρκετές κηλίδες αίματος, δείγμα των οποίων έχει δοθεί προς επεξεργασία για να διαπιστωθεί η προέλευση τους. Οι αστυνομικοί είναι παραπάνω από πεπεισμένοι πάντως, ότι ανήκουν στο θύμα.

Οι δράστες έχοντας εξουδετερώσει το ρωμαλέο άνδρα, τον έβαλαν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του φροντίζοντας πριν να τον φιμώσουν με μονωτική ταινία και να το δέσουν με το ίδιο υλικό τα πόδια, ενώ τα χέρια του τ’ ακινητοποίησαν πισθάγκωνα με χειροπέδες. Ο επιχειρηματίας ήταν άλλωστε γνωστός στην περιοχή εκτός από τον κύκλο των οικονομικών εργασιών του και για το αθλητικό του παράστημα ως απόρροια ενός καλογυμνασμένου βίου.

Ακολούθως, το μετέφεραν σε ένα κτήμα με ελαιόδεντρα που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από το σπίτι του κι από εκεί που τον απήγαγαν, όπου και τον εγκατέλειψαν νεκρό. Οι αστυνομικοί που έκαναν την αυτοψία διαπίστωσαν πως είχε βασανιστεί φριχτά όσο ήταν έρμαιο στα χέρια τους και πριν το τοποθετήσουν ξέπνοο στο πορτ παγκάζ. Το περίεργο ωστόσο είναι, ότι δίπλα από το θυσιαστήριο του επιχειρηματία παράτησαν και την κλεμμένη “Μερσεντές”.

Συμπτωματικά (;) γύρω στις δυόμιση τα ξημερώματα κι ενώ τη σύζυγο του 45χρονου την είχαν ζώσει τα φίδια, δεδομένου ότι είχε ενημερωθεί από τον ιδιοκτήτη της καφετέριας πως ο άνδρας της είχε φύγει από τη 1, χτύπησε ο συναγερμός από το χώρο του πάρκινγκ. Όπως πιθανολογείται, οι δράστες με τα κλειδιά που είχαν αποσπάσει από το θύμα τους, επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι, όμως ευτυχώς τους σταμάτησε ο συναγερμός.

Με βάση τα ευρήματα, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επρόκειτο γι απόπειρα απαγωγής, όμως είτε επειδή το θύμα αντιστάθηκε σθεναρά, είτε επειδή τους αναγνώρισε, τον σκότωσαν. Σε άλλη περίπτωση, η έρευνα δεν αποκλείεται να επεκταθεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες ατόμων που βρίσκονται στο ευρύτερο επαγγελματικό και συγγενικό περιβάλλον του θύματος.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε