Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θρίλερ με σύλληψη δύο αναρχικών με όπλα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μυστική κρατήθηκε η επιχείρηση που εξελισσόταν χθες όλη τη μέρα από αντιτρομοκρατική και ασφάλεια για τη σύλληψη στον Ωρωπό

δύο νεαρής ηλικίας ατόμων που δήλωσαν αναρχικοί και είχαν στην κατοχή τους 3 πιστόλια, αλλά κι ένα πυροκροτητή.
Έγκυρες πηγές σημείωναν ότι ο ένας από τους συλληφθέντες είχε υποστεί τη διαδικασία της … φιλικής ανάκρισης από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής την περίοδο εξάρθρωσης του Επαναστατικού Αγώνα, γεγονός που επαύξησε το σχετικό θρίλερ με άρωμα τρομοκρατίας.
Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της αξιολόγησης και γι αυτό διατηρούνται χαμηλής έντασης τόνοι, έλεγαν στελέχη της αστυνομίας, μετά μάλιστα το δεδομένο ότι όσες φορές έσπευσαν κάποιοι να θριαμβολογήσουν έχοντας την πεποίθηση ότι κατάσχεσαν όπλα που διασυνδέονται με παλιότερες ενέργειες, γρήγορα διαψεύστηκαν από τα πορίσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων.
Πάντως, η υπόθεση που ενδεχομένως ακόμη και μέχρι τώρα εξακολουθεί να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον της αντιτρομοκρατικής, εκτυλίχτηκε προχθές το απόγευμα στον Ωρωπό όταν δόθηκε στους ευρύτερα περιπολούντες αστυνομικούς σήμα για κλοπή ενός αυτοκινήτου.
Το ύποπτο όχημα εντοπίστηκε κι ακολούθησε κινηματογραφική καταδίωξη αρχικά σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής που λίγο αργότερα επεκτάθηκε και σε αγροτικούς, η οποία είχε άδοξο τέλος για τους φυγάδες όταν το όχημα τους ξέφυγε από τον έλεγχο στη διάρκεια ενός επικίνδυνου ελιγμού, με συνέπεια να πέσει πάνω σε δέντρο. Οι δύο επιβάτες συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν πρώτα στο τοπικό τμήμα για τα διαδικαστικά και ακολούθως στην ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής.
Η υπόθεση άρχισε να περιπλέκεται αφενός όταν ερωτώμενοι οι δύο άνδρες ηλικίας 32 και 26 χρόνων δήλωσαν απερίφραστα αντιεξουασιαστές αρνούμενοι να πουν οτιδήποτε άλλο σε αστυνομικούς, αφετέρου μόλις διαπιστώθηκε πως οι μάρκες των όπλων που είχαν στην κατοχή τους, είναι ίδιες με αυτές των όπλων που είχαν στην κατοχή τους τα φερόμενα ως μέλη εξτρεμιστικών γκρουπ που κατά την αντιτρομοκρατική εξαρθρώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Του ερευνητικού ενδιαφέροντος βέβαια δεν εξέφυγε ο πυροκροτητής, ο οποίος αποτελεί ένα από τα βασικά εξαρτήματα στη συνδεσμολογία ενός εκρηκτικού μηχανισμού και η προσπάθεια που μέχρι χθες το βράδυ εξακολουθούσε να καταβάλλεται, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστά τα σχετικά αποτελέσματα, ήταν για να διαπιστωθεί αν ήταν της ίδιας παρτίδας με αυτούς που εντοπίστηκαν σε σπίτια στα οποία αποδόθηκε ο χαρακτήρας είτε της γιάφκας, είτε του κρησφύγετου.
Με συνοπτικές διαδικασίες και δίχως καμία χρονοτριβή, τα τρία πιστόλια μεταφέρθηκαν και μπήκαν κατά προτεραιότητα για επεξεργασία στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, προκειμένου μέσα από τα σχετικά πορίσματα να προκύψει είτε αναβάθμιση, είτε … υποστολή του αντιτρομοκρατικού ενδιαφέροντος.
Ο εισαγγελέας στον οποίο οδηγήθηκαν τους άσκησε ποινική δίωξη για διακεκριμένη κλοπή και οπλοκατοχή, καθώς τα τρία πιστόλια κι ο πυροκροτητής βρέθηκαν στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες, ενώ το πρωί θα οδηγηθούν στον ανακριτή για ν’ απολογηθούν.
Αστυνομικές πηγές που αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην υπόθεση εξακολουθούν να κρατούν χαμηλούς τόνους, καθώς όπως “υποτονθορίζουν” καθοριστικής ή όχι σημασίας αναμένεται ν’ αποδειχτεί ο βαλλιστικός έλεγχος των όπλων.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε