Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Θρίλερ με το οπλοστάσιο της Βάρκιζας – “Βλέπουν” και τρομοκρατικές οργανώσεις

– Τουλάχιστον δυο οργανώσεις έχουν οπλοστάσιο ανάλογο με αυτό που βρέθηκε στη θάλασσα
– Έχουν τραυματίσει αστυνομικούς με “καλάσνικοφ”
– Γιατί χρειάστηκαν 10 ημέρες από την ανακάλυψη των όπλων μέχρι την αποκάλυψη της είδησης;

Και μόνο το γεγονός ότι από την τυχαία ανακάλυψη του οπλοστασίου στον βυθό στη Βάρκιζα μέχρι την αποκάλυψη του γεγονότος πέρασαν 10 ημέρες δημιουργεί ερωτήματα.

Αυτή τη στιγμή και καθώς (επισήμως τουλάχιστον) δεν έχει καταστεί εφικτό να γίνει βαλλιστική έρευνα λόγω της διάβρωσης από το νερό της θάλασσας όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Επισήμως το θέμα δεν το έχει αναλάβει η τρομοκρατική αλλά το “οργανωμένο έγκλημα”. Ωστόσο το ενδιαφέρον την αντιτρομοκρατικής είναι δεδομένο.

Το να ξεφορτωθεί συμμορία όπλο με αυτό τον τρόπο μπορεί να μην είναι σπάνια πρακτική, όμως το γεγονός ότι μιλάμε για κανονικό οπλοστάσιο αλλάζει τα δεδομένα.

Τα ίδια τα όπλα αφήνουν σοβαρές υπόνοιες.

Τα τρία “καλάσνικοφ” και τα έξι πιστόλια παραπέμπουν σε αμυντικά και επιθετικά όπλα που κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί από τρομοκρατικές οργανώσεις στη χώρα.

Τι βρέθηκε στο βυθό της θάλασσας στη Βάρκιζα:
3 καλάσνικοφ ,12 γεμιστήρες, Ενα Μακάροφ των 9mm, δύο μπερέτες των 765mm, τρία μπράουνινγκ 45αρια, 3 ξιφολόγχες και 300 φυσίγγια.

Η οξείδωσή τους είναι τέτοια που ίσως έχει καταστρέψει κάθε πιθανότητα ακόμη και για τη βαλλιστική έρευνα. Αυτό μένει να αποδειχθεί.

Ωστόσο οι πρώτες σφαίρες που μάλλον θα μπουν στο… μικροσκόπιο είναι εκείνες που έπεσαν βροχή τραυματίζοντας σοβαρά αστυνομικούς στο Α.Τ. Της Αγίας Παρασκευής από την οργάνωση “ΟΠΛΑ”. Τρία καλάσνικοφ είναι βέβαιο πως είχαν “μιλήσει” σε εκείνη την περίπτωση.

Ολόκληρο οπλοστάσιο έχει στην κατοχή της, έχει κάνει και τη σχετική επίδειξη μέσω φωτογραφίας, και η “Σέχτα”.

Ωστόσο το καλάσνικοφ είναι και το “αγαπημένο” όπλο σχεδόν κάθε εγκληματικής ομάδας σε όλη τη χώρα. Καλάσνικοφ ήταν τα όπλα οι σφαίρες των οποίων σκότωσαν τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη και οι δράστες είχαν μαζί τους και πιστόλια.

Έτσι τα ερωτήματα παραμένουν. Ποιοι ένιωσαν κίνδυνο και αποφάσισαν να ξεφορτωθούν τα όπλα; Είναι μέλη εγκληματικής ομάδας ή τρομοκράτες;

Διαβάστε επίσης:
Ολόκληρο οπλοστάσιο έκρυβε ο βυθός της Βάρκιζας – Σύνδεση με τρομοκρατία;

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε