Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τι είπε ο απόστρατος στην απολογία του – Έρχονται νέα εντάλματα για τη σπείρα που έκλεβε τα αυτοκίνητα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ομολόγησε τη συμμετοχή του στη σπείρα που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα ο απόστρατος αστυνομικός. «Σκέφτομαι να “φουντάρω” σύντομα» είπε στην απολογία του.

Παραδέχτηκε πλήρως τη συμμετοχή του ο απόστρατος αστυνομικός κι αποκάλυψε με λεπτομέρειες το ρόλο που διαδραμάτιζε μέσα στην πολυσύνθετη εγκληματική οργάνωση, από την οποία πήραν το μοιραίο Volvo τα μέλη της ομάδας των ομογενών κακοποιών που καταδιώχτηκαν από αστυνομικούς την 1η Μαρτίου στη λεωφόρο Κηφισού και γάζωσαν με καλάσνικοφ τα δύο ηρωικά στελέχη της ΔΙΑΣ.

Ο αστυνομικός, η οικειοθελής έξοδος του οποίου από τον Σώμα συνδέεται χρονικά με το μακελειό, αλλά ως απόφαση δε συσχετίζεται από τους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση με αυτό, εξεταζόμενος παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στη σπείρα και μάλιστα, όχι μόνο στον οργανωτικό, αλλά και στον επιχειρησιακό βραχίονα της.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης φέρεται να καταθέτει ότι συμμετείχε και στις μαζικές κλοπές των αυτοκινήτων που έβαζαν στο στόχαστρο, ενδεχομένως και μετά από δικές υποδείξεις κι αφαιρούσαν μαζικά μέχρι και 8 οχήματα μέσα από μάντρες και πάρκινγκ εκθέσεων ΙΧ.

Μάλιστα, είπε επίσης, πως λίγες ώρες μετά το μακελειό του Ρέντη και την εν ψυχρώ εκτέλεση των ειδικών φρουρών της ΔΙΑΣ, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο έπεσαν από τα φονικά πυρά του καλάσνικοφ που κρατούσε ο 36χρονος ομογενής, κατάλαβε ότι οι δράστες του μακελειού είχαν χρησιμοποιήσει αυτοκίνητο το οποίο είχαν κλέψει μαζί με τους συνεργούς του στα μέσα Ιανουαρίου από μάντρα της Νέας Ερυθραίας, χωρίς ωστόσο όπως δήλωσε να ξέρει σε ποιων τα χέρια είχε καταλήξει.

Καλά ενημερωμένες πηγές σημειώνουν ότι σε κάποιο σημείο της εξέτασης του, ακούγοντας σχόλιο “συναδέλφου” του, πως εάν ήταν στη θέση του θα πήγαινε να φουντάρει δίχως δεύτερη σκέψη, φέρεται να είπε πως αυτό σκοπεύει να κάνει κάποια στιγμή.

Στο μεταξύ, εν αναμονή τουλάχιστον 4 νέων ενταλμάτων σύλληψης βρίσκονται οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, προκειμένου να συμπληρωθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του το πάζλ των ύποπτων που φέρονται να στελεχώνουν τη μεγάλη οργανωμένη εγκληματική συμμορία, που διέπραττε τις μαζικές κλοπές αυτοκινήτων και προμήθευε μέσω ειδικών συνδέσμων με μεταφορικά μέσα άλλες σπείρες, ενώ άλλα μέλη της, πραγματοποιούσαν ληστείες και κλοπές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Τρίτη οι απολογίες για το μακελειό στου Ρέντη

Συνελήφθη και τρίτος για τη δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ

Πρώην αστυνομικός εμπλέκεται στη μεγάλη σπείρα κλοπής αυτοκινήτων – Ποιά είναι η εμπλοκή του με το μακελειό στου Ρέντη

Είχαν σκοτώσει τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας και σχεδίαζαν νέες αιματηρές ληστείες

Διέφυγαν δύο δράστες του Ρέντη στο εξωτερικό αλλά η ΕΛ.ΑΣ λέει πως κρατά το δολοφόνο – Ο ρόλος των ελλήνων τσιλιαδόρων και του ιδιώτη γιατρού

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε