Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Τι ψάχνει η αντιτρομοκρατική στο ξενοδοχείο του Βόλου όπου έμειναν οι ληστές του Βελβεντού

Τι ψάχνει η αντιτρομοκρατική στο ξενοδοχείο του Βόλου όπου έμειναν οι ληστές του Βελβεντού

– Μία γυναίκα και 5 άνδρες, που συμμετείχαν στη «δίδυμη» ληστεία στην Κοζάνη έμειναν στο ξενοδοχείο του Βόλου
– Αποτυπώματα και DNA από φερόμενα μέλη των Πυρήνων ψάχνει η αντιτρομοκρατική
– Τα δυο τρίκλινα δωμάτια είχαν νοικιαστεί από τον Δημήτρη Πολίτη, με πλαστή ταυτότητα
– «Γυρίζετε ταινία;» ρώτησε ηλικιωμένος έναν από τους ληστές στο Βελβεντό

Η «Συνωμοσία» του Βόλου είναι οι ληστές του Βελβεντού….

Δύο τρίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχείο το κέντρο του Βόλου, στα οποία έμειναν 6 άτομα, συλληφθέντα και ασύλληπτα μέλη της ομάδας των 8 ληστών, ερευνούν από τα ξημερώματα τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο ΑΡΓΩ έμειναν πέντε άνδρες και μια γυναίκα. Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας τους βρήκαν άλλα δυο άτομα, που είχαν ταξιδέψει από την Αθήνα.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν δύο από τους ληστές που ξεκίνησαν από την Αθήνα για να φθάσουν στον Βόλο, αλλά στην πορεία τους… έχασαν εξαιτίας της κίνησης των υπόπτων με συγκεκριμένα μέσα, και αδυναμίας από την άλλη, των αστυνομικών να ακολουθήσουν με τον ίδιο τρόπο!
Από εκεί, ξεκίνησαν και οι οκτώ για το Βελβεντό της Κοζάνης όπου έκαναν τη δίδυμη ληστεία στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Από τη στιγμή που οι έξι έφυγαν από τα συγκεκριμένα δωμάτια, φαίνεται ότι δεν υπήρξε άλλος που να τα χρησιμοποίησε. Και οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ψάχνουν τώρα αποτυπώματα και DNA, ελπίζοντας ότι θα τους οδηγήσουν στους ασύλληπτους ληστές της Κοζάνης.

Την κράτηση για τα δωμάτια είχε κάνει ο Δημήτρης Πολίτης με την πλαστή ταυτότητα που είχε βρεθεί στην κατοχή του κατά τη σύλληψή του στη Βέροια, με τα στοιχεία «ΑΙ 011476 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 02-07-2009 από Τ.Α. Αμπελοκήπων υπό στοιχεία: ΚΑΛΥΒΑΣ Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας, αντίστοιχα».
Ο… πραγματικός Δημήτρης Καλύβας είναι φοιτητής φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης και δεν γνωρίζει πως υπεκλάπησαν τα στοιχεία ταυτότητάς του.

Ψάξτε τη γυναίκα…

Η Αντιτρομοκρατική ψάχνει τώρα τη γυναίκα που συμμετείχε στη ληστεία της Κοζάνης. Η παρουσία της στο ξενοδοχείο του Βόλου οδηγεί στο συμπέρασμα πως ήταν στην ομάδα των ληστών του Βελβεντού.

Οι απαντήσεις θα δοθούν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ που καλούνται να αναλύσουν και να ταυτοποίησουν περισσότερα από 300 ευρήματα από τις γιάφκες στο Χαλάνδρι και το Παγκράτι, τα αυτοκίνητα που πήραν στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό, τα όπλα, αλλά και το υλικό από τις κάμερες του Mall και 4 υποκαταστημάτων τραπεζών.

Μαρτυρίες κατοίκων του Παγκράτιου, που μένουν κοντά στο διαμέρισμα-κρησφύγετο αναφέρουν πως έβλεπαν συχνά τον Νίκο Ρωμανό παρέα με μια ψηλόλιγνη νεαρή γυναίκα. Όμως δε φαίνεται να είναι η γυναίκα από τη ληστεία της Κοζάνης ή της Φλώρινας, ή τα χτυπήματα στο Mall και το Μετρό στο Αιγάλεω.

«Η κάμερες έχουν καταγράψει μια νεαρή κοπέλα αδύνατη γύρω στο 1, 60 ύψος. Σίγουρα δεν ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά της με αυτά που μας δίνουν οι μάρτυρες στο Παγκράτι. Σίγουρα μιλάμε για δυο διαφορετικές γυναίκες, χωρίς ωστόσο να ξέρουμε αν η ψηλόλιγνη ήταν απλός φίλη του Ρωμανού και τίποτα παραπάνω…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνα της αντιτρομοκρατικής σε ξενοδοχείο του Βόλου που έμειναν οι ληστές της Κοζάνης – Τα δωμάτια είχε νοικιάσει ο Πολίτης

«Τι ταινία γυρίζετε;» ρώτησε κάτοικος του Βελβεντού έναν από τους ληστές

Τι λένε δύο αυτόπτες μάρτυρες για τα κακοποιημένα πρόσωπα των ληστών-τρομοκρατών – Ανατριχίλα από τις φωτογραφίες τους

Τα άγρια κακοποιημένα πρόσωπα των ληστών-τρομοκρατών αμέσως μετά τη σύλληψή τους – Νέες φωτογραφίες ντοκουμέντο

Στη συμπλοκή με τους αστυνομικούς τραυματίσθηκαν οι 4 ληστές – τρομοκράτες, λέει η αστυνομία

Αστυνομία: δεν ήταν ξυλοδαρμός, αλλά τραύματα από τη μάχη με τους αστυνομικούς

Ο “ξυλοδαρμός” ήταν “αντίσταση” και “μάχη” με τους αστυνομικούς – Το πόρισμα για τα τραύματα των συλληφθέντων μετά τη ληστεία στο Βελβεντό

Η στιγμή της σύλληψης των τεσσάρων στο Βελβεντό Κοζάνης

Οι διαφορές στις φωτογραφίες των 4 συλληφθέντων για τις ληστείες στην Κοζάνη

Νοικιασμένη από το Νίκο Ρωμανό η γιάφκα στο Παγκράτι – Πιο κοντά στο οπλοστάσιο η αντιτρομοκρατική

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε