Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Της ζητούσαν 20.000€ για να της δώσουν τα θέματα των εξετάσεων στα Αγγλικά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τελικά αποκαλύφθηκε ότι τα θέματα που ήθελαν να της πουλήσουν, δεν ήταν τα φετινά! Συνελήφθησαν οι δυο Έλληνες εκβιαστές.

Η γυναίκα που έκανε την καταγγελία απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όταν ο πρώτος από τους κατηγορούμενους, ιδιοκτήτης φροντιστηρίου ξένων γλωσσών, επικοινώνησε μαζί της για να της πει ότι έχει στη διάθεσή του τα θέματα των εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου στα Αγγλικά, οι οποίες θα γίνουν στο Σαββατοκύριακο 21 και 22 του μήνα.

Όπως της είπε, τα θέματα έφτασαν στην κατοχή του όταν ο συνεργός του κατάφερε να «σπάσει» τους κωδικούς ασφαλείας στην ιστοσελίδα ξένου πανεπιστημίου, το οποίο είναι αρμόδιο για τον ορισμό των θεμάτων στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, της ζήτησε εκβιαστικά 20.000 ευρώ προκειμένου να της στείλει τα θέματα και να μην δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στη διεξαγωγή και στην αξιοπιστία των εξετάσεων. Η γυναίκα, κατέθεσε 1.500 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του δεύτερου κατηγορούμενου και παράλληλα έλαβε με e-mail, τα επίμαχα θέματα.

Ακολούθως, έκανε την καταγγελία, η οποία διερευνήθηκε ψηφιακά και οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στα Τρίκαλα. Από τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, κατασχέθηκε ένα λάπτοπ, το οποίο και θα εξεταστεί στα εργαστήρια της Ασφάλειας για περαιτέρω στοιχεία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, προκειμένου να αποσπάσουν τις 20.000€, έστειλαν θέματα που είχαν «πέσει» στις εξετάσεις το 2009! Μέσω της Europol, η Ελληνική Αστυνομία ζήτησε να διερευνηθεί η ιστοσελίδα του πανεπιστημίου αλλά και τα υπολογιστικά του συστήματα.

Εις βάρος των δυο κατηγορούμενων σχηματίστηκε δικογραφία για «εκβίαση».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε