Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Το DNA “μαρτύρησε” τον εκτελεστή της Πάρου – Ο 30χρονος δολοφόνος του Δ. Μίχα είναι γνώριμος της αντιτρομοκρατικής

Το DNA “μαρτύρησε” τον εκτελεστή της Πάρου – Ο 30χρονος δολοφόνος του Δ. Μίχα είναι γνώριμος της αντιτρομοκρατικής

– Το δείγμα DNA του 30χρονου ταυτοποιείται με αυτό από τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σημείο της ληστείας
– Εξετάζεται η συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση
– Πιθανό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Μαζιώτη και της Ρούπα
– Κρατάει το στόμα του κλειστό και δεν συνεργάζεται με την αστυνομία
– Τα στοιχεία που οδήγησαν την αστυνομία στα ίχνη του εκτελεστή

Ο φερόμενος ως εκτελεστής της Πάρου είναι ένας 30χρονος άντρας ο οποίος προσήχθη σήμερα το μεσημέρι από την αντιτρομοκταική υπηρεσία στην περιοχή Μοναστηράκι στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 30χρονος δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος και κραταέι το στόμα του κλειστό. Αρνούνταν να δώσει δείγμα DNA και δαχτυλικά αποτυπώματα. Ωστόσο τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αστυνομία φαίνεται πως είναι ικανά προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το δείγμα από το γενετικό υλικό του 30χρονου άνδρα, μετά από εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, ταυτοποιήθηκε με αυτό που βρέθηκε στα αντικείμενα από το σημείο της αιματηρής ληστείας στη Νάουσα της Πάρου. Συνεπώς, η αστυνομία είναι πλέον σίγουρη πως στα χέρια της εχει τον εκτελεστή της Πάρου και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται και κοντά στα ίχνη και των υπόλοιπων δραστών.

Ο 30χρονος που συμμετείχε στην αιματηρή ληστεία της Πάρου και δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 53χρονο οδηγό ταξί είναι γνώριμος της αντιτρομοκρατικής, κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και σύφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η συμμετοχή του σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ο 30χρονος άνδρας είχε πρασαχθεί ξανά ως ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς” όταν εντοπίστηκε η περιβόητη γιάφκα στο Αγρίνιο. Ωστόσο τότε δεν είχαν βρεθεί επαρκή στοιχεία που να μαρτυρούν την ενοχή του κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Πώς η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του;

Τα στοιχεία που οδήγησαν την αστυνομία στον 30χρονο ήταν κυρίως το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο καπέλο που έπεσε από τον δράστη κατά τη δάρκει της συμπλοκής του με τον 53χρονο οδηγό ταξί, καθώς επίσης και το οπτικό υλικό από την κάμερα της τράπεζας. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ήταν εξίσου ένα σημαντικό στοιχείο αφού το συγκεκριμένο όχημα είχε κλαπεί πριν 2 χρόνια και οι πινακίδες του οποίου ήταν πλαστές και συνέπιπταν με ένα αυτοκίνητο ίδας μάρκας και ίδου χρώματος. Επίσης, κάποιες εκφράσεις των δραστών όπως για παράδειγμα “δεν κλέβουμε τους πολίτες αλλά τις τράπεζες” ήταν χαρακτηριστικές της ιδεολογίας των ληστών και όλα αυτά σε συνδυασμό οδήγησαν την αστυνομία στη σύλληψή του.

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δεν αποκλείουν η ληστεία να εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου αντάρτικου πόλης και μάλιστα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο υψηλής προστασίας ή συμμετοχής του αναζητούμενου Ν. Μαζιώτη και της συζύγου του Π. Ρούπα. Πάντως η αστυνομία φαίνεται πως βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στα ίχνη και άλλων δυο από τους δράστες της Πάρου. Ο 30χρονος πάντως που συνελήφθη δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος όσον αφορά την ανάκριση.

Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξέρουν ποιοι είναι οι ληστές της Πάρου αλλά δεν ξέρουν που κρύβονται!

Θρήνος στην κηδεία του 53χρονου που σκότωσαν οι ληστές στην Πάρο – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε