Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Το internet στην Ελλάδα, πρόδωσε τους τρομοκράτες στην Ιταλία

Το internet στην Ελλάδα, πρόδωσε τους τρομοκράτες στην Ιταλία

Ο διαδικτυακός «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας… έδωσε τις συλλήψεις μελών της FAI στην Ιταλία.

Οι επικεφαλής των αρμόδιων διωκτικών αρχών κατά τη διάρκεια των ερευνών τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα συλλήψεων μελών της οργάνωσης «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» εντόπισαν ενδείξεις επαφών τους με μέλη της FAI, ακόμη και συναντήσεις μελών των δύο οργανώσεων, κατά τις οποίες αντάλλαξαν τεχνογνωσία
στον τρόπο δράσης τους. Επιπρόσθετα διαπίστωσαν ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων αλλά και άμεσων επαφών μέσα από δωμάτια επικοινωνίας (chat rooms) του διαδικτύου, φυλακισμένων μελών της «συνομωσίας» με τουλάχιστον δύο από τους 10, πρόσφατα συλληφθέντες Ιταλούς για συμμετοχή στη δράση της FAI.

Ενημέρωσαν τους Ιταλούς συναδέλφους τους, στο πλαίσιο της υπάρχουσας συνεργασίας των διωκτικών αρχών κρατών της Μεσογείου, συνεργασία που εντάθηκε μετά τις αλλεπάλληλες αποστολές εμπρηστικών-εκρηκτικών δεμάτων και ακόμη περισσότερο μετά την πρόσφατη αιματηρή επίθεση κατά του μάνατζερ της εταιρίας Ansaldo Nucleare, Ρομπέρτο Αντινόλφι, στη Γένοβα.

Όπως προκύπτει από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αξιωματικοί της Ιταλικής Αστυνομίας είχαν επισκεφθεί τα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στις 14 Μαΐου 2012 και είχαν ενημερωθεί για τα ευρήματα των ελληνικών διωκτικών υπηρεσιών.

Από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι τα αξιοποίησαν άμεσα και έφθασαν στις πρόσφατες συλλήψεις τουλάχιστον 10 ατόμων της FAI, ηλικίας από 23 έως και 60 χρόνων για συμμετοχή στην αποστολή παγιδευμένων επιστολών στην ιταλική φοροεισπρακτική εταιρεία Equitalia, την Deutsche Bank στην Φρανκφούρτη αλλά και την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2011.

Δύο συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην Ελβετία και στη Γερμανία, ενώ συνολικά προσήχθησαν περίπου 40 άτομα, σε τέσσερις πόλεις της Ιταλίας. Οι ιταλικές αρχές κάνουν γνωστό ότι στην έρευνα εμπλέκονται και άλλα 24 άτομα, από τον αναρχικό χώρο «εκ των οποίων, έξι, είναι Έλληνες, μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς και βρίσκονται έγκλειστα στις ελληνικές φυλακές». «Μερίδα των συλληφθέντων διατηρεί επαφές με όσους ανέλαβαν την ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση κατά του μάνατζερ της εταιρίας Ansaldo Nucleare, Ρομπέρτο Αντινόλφι, στη Γένοβα», δήλωσε ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων των Καραμπινιέρων, Τζαμπάολο Γκάντζερ.

Σύμφωνα με τον Γκάντζερ, «κλήση σε απολογία πρόκειται να αποσταλεί και στην Ελληνίδα Όλγα Οικονόμου, στην οποία έκανε αναφορά η ανάληψη ευθύνης της Fai, αμέσως μετά τον τραυματισμό του Αντινόλφι».

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε