Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Το καλάσνικοφ στη θήκη της κιθάρας, το ζευγαράκι και ένα… τετ α τετ με τους αστυνομικούς

Το καλάσνικοφ στη θήκη της κιθάρας, το ζευγαράκι και ένα… τετ α τετ με τους αστυνομικούς

Έβγαλε το καλάσνικοφ από… θήκη κιθάρας. Μία γυναίκα και ένας από τους συλληφθέντες είχαν έρθει τετ α τετ με αστυνομικούς στο Παγκράτι;

Το πολεμικό όπλο έπαθε εμπλοκή αλλά κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ στο σημείο του περιστατικού έπεσαν δύο γεμιστήρες και μια… ξανθιά περούκα! Το περιστατικό σημειώθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι όπως αποκαλύπτουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ενώ προσθέτουν πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες και τους αναζητούμενους συνεργούς τους, συμμετείχαν σε επεισοδιακή ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 2012, σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ στη Βάρδα Ηλείας.

Τετ α τετ με το καλάσνικοφ-«κιθάρα»
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αποκαλύπτουν ότι στις 3 Ιουνίου 2012, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης είχαν έρθει αντιμέτωποι με τους πρωταγωνιστές της νεοτρομοκρατίας, και μάλιστα με μέλη, που συνενελήφθησαν ή αναζητούνται μετά τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη.
Το περιστατικό συνέβη στις 04:00 τα ξημερώματα, στην οδό Φιλολάου στο Παγκράτι. Πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης
θεώρησε ύποπτο ένα νεαρό ζευγάρι που είδε να περπατά και σταμάτησαν για να τους κάνουν έλεγχο. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο άνδρας, νεαρής ηλικίας, άρχισε να τρέχει και οι αστυνομικοί τον κυνήγησαν. Βγαίνοντας σε μια γωνία οι δύο αστυνομικοί είδαν τον νεαρό να ανοίγει μια θήκη κιθάρας που είχε την πλάτη του να βγάζει από μέσα ένα πολεμικό καλάσνικοφ και να τους σημαδεύει. Το όπλο φαίνεται να έπαθε εμπλοκή, ενώ οι αστυνομικοί στην προσπάθειά τους να καλυφθούν έχασαν τον νεαρό, ο οποίος εξαφανίστηκε μαζί με τη νεαρή κοπέλα που τον ακολούθησε. Οι αστυνομικοί βρήκαν δύο γεμιστήρες του πολεμικού όπλου κολλημένες μεταξύ τους και μία… ξανθιά περούκα.

Πυροβολούσαν το αστυνομικό τμήμα
Μία ακόμη ληστεία, που σημειώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2012, με στόχο το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Βάρδα Ηλείας, φαίνεται σύμφωνα με τους αστυνομικούς να έχει πολλά κοινά στοιχεία με την δράση συλληφθέντων και ασύλληπτων ληστών της Κοζάνης.
Οι τρεις δράστες με βαρύ οπλισμό εισέβαλλαν στο υποκατάστημα, ενώ ένας 4ος με πολεμικό καλάσνικοφ, φορώντας και αλεξίσφαιρο γιλέκο στήθηκε κοντά στο αστυνομικό τμήμα που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από τα ΕΛ.ΤΑ. Άρπαξαν περίπου 150.000 ευρώ και διέφυγαν με μία ασημί BMW με ξένες πινακίδες, την οποία έκαψαν στη Μανολάδα και επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα. Κατά τη διάρκεια της ληστείας όταν οι αστυνομικοί του τμήματος επιχείρησαν να επέμβουν δέχθηκαν καταιγισμό πυρών από τον 4ο δράστη, ανταπέδωσαν τα πυρά από το μπαλκόνι του τμήματος αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο δράστης πυροβόλησε και τα λάστιχα του περιπολικού για να μην τους καταδιώξουν. 

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε