Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

To non paper της μαφίας της Θεσσαλονίκης – Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EYROKINISSI

Πολίτες υπεράνω υποψίας, 53 μέλη σε τέσσερα κυκλώματα, 5 αρχηγοί. ‘Oρκοι σιωπής και οδηγίες απο τον εγκέφαλο μιας απο τις μεγαλύτερες οργανώσεις του κυκλώματος.

Μετά απο 8 μήνες παρακολούθησης η αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει το μεγάλο μαφιόζικο κύκλωμα με 53 μέλη και 5 αρχηγούς. Οι περισσότεροι, πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας, που εμπλέκονται σε τοκογλυφία, εκβιασμούς, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατάχρηση εξουσίας, αρπαγή και οπλοκατοχή.

Τα κέρδη των συμμοριών, κατα την 15ετή δράση τους, είναι ανυπολόγιστα αλλά είναι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ενώ το οργανωμένο κύκλωμα έχει διαπιστωθεί ότι σχετίζεται με την αυτοκτονία του 45χρονου ιδιοκτήτη εστιατορίων Λεωνίδα Μαριόλη στις 29 Ιουνίου 2011, ο οποίος βούτηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο κενό και άφησε ιδιόχειρο σημείωμα, όπου φαίνεται να ανέφερε τον τρόπο του οικονομικού εκβιασμού του, στοιχείο που υποβοήθησε τις έρευνες της ΕΛΑΣ.

Η παρακολούθηση ξεκίνησε τον Μάιο του 2011 και σύμφωνα με την αστυνομία, όταν ο εγκέφαλος του πρώτου κυκλώματος καταλαβε οτι οι αρχές παρακολουθούσαν όσους εμπλέκονται, έσπευσε να τους ενημερώσει με non paper τι να πουν αν κληθούν απο την αστυνομία. Οι γραπτές οδηγίες ήταν σαφείς και είχαν στόχο να μήν “σπάσουν” και μιλήσουν.

Στις οδηγίες του λοιπόν ανέφερε: “Με τον….. μας συνδέει φιλία πολλών ετών. Ο,τι οικονομικές συναλλαγές είχαμε μεταξύ μας αλλα και αυτές που μου αναφέρετε είναι νόμιμες. Εχουμε αλληλοεξυπηρετηθεί πολλές φορές μεταξύ μας με επιταγές ευκολίας και μετρητά όταν υπήρχε ανάγκη και απο τις δύο πλευρές. Ποτέ δεν ζητήθηκε τόκος, ούτε απο την πλευρά του … αλλά ούτε απο τη δική μου”. Και συμπλήρωνε: “Προσοχή σε ό,τι υπογράψεις. Να επιμείνεις να γράψουν την κατάθεσή σου (οχι μόνο προφορική). Να μην “ψαρώσεις” με τυχόν απειλές που μπορεί να σου κάνουν. Να θυμάσαι πως είσαι μάρτυρας, όχι κατηγορούμενος”.

Διαβάστε τα ονόματα των βασικών κατηγορουμένων στη συμμορία της Θεσσαλονίκης – Οι απειλές, οι αυτοκτονίες, οι πολίτες υπεράνω υποψίας

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, “το ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ κάλεσε τηλεφωνικά τον “Κ” (φερόμενος ώς τον εγκέφαλο του μεγαλύτερυ κυκλώματος) και αφενός παρείχε ουσιώδεις πληροφορίες σχετικά με ανώνυμη καταγγελία, που περιήλθε σε γνώση του λόγω της ιδιότητάς του, αναφορικά με τελεσθέντα αδικήματα τοκογλυφίας και εκβίασης που διέπραξε ο ίδιος, τέσσερις κουμπάροι του και δύο δικηγόροι, που είχαν ώς αποτελεσμα την απόκτηση μεγάλης ακίνητης περιουσίας και αφετέρου με πράξη του, ανέστειλε τη διενέργεια έρευνας, κρατώντας τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή της συνομιλίας την αχρέωτη καταγγελία”.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε άλλη περίπτωση επιχειρηματίας ανέφερε οτι τον Μάιο του 2011 δανείστηκε πάλι απο τον φερόμενο ως εγκέφαλο “Κ” το ποσό των 100.000 ευρώ και σε διάστημα ενός μηνος επέστρεψε 115.000 υπογράφοντας αντίστοιχη επιταγή ως εγγύηση χρηματικού ποσού 115.000 ευρώ ενώ τον ανάγκασε με εκβιαστικό τρόπο να αποδεχθεί χρέος 200.000 ευρώ οπισθογραφώντας ακάλυπτη επιταγή που είχε στην κατοχή του, απο τον Α.Μ., κατηγορούμενο στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη:Τα μέλη, οι καταθέσεις και οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ”μαφίας”!

Αποκαλύψεις για τον υπόκοσμο της Θεσσαλονίκης – Καταθέσεις στην Ελβετία μέχρι και αυτοκτονίες επιχειρηματιών

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε