Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Το προφίλ των κατηγορουμένων

Το προφίλ των κατηγορουμένων

‘Ολοι τους, εκτός απο τον Κωνσταντίνο Γουρνά, ήταν στις μαζικές συλλήψεις του 1995 στο Πολυτεχνείο.

Ο Νίκος Μαζιώτης το 1998 είχε συλληφθεί στο σπίτι του στο Καματερό, μετά από τοποθέτηση βόμβας στις 6 Δεκέμβρη του 1997 στο τότε Υπουργείο Βιομηχανίας. Η βόμβα δεν είχε εκραγεί και πάνω σε μονωτική ταινία  βρέθηκε αποτύπωμά του. Είχε δηλώσει ότι ο ίδιος αποτελούσε την οργάνωση «Αναρχικοί Αντάρτες Πόλεων». Στο σπίτι του βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και προκηρύξεις. Πρωτοδίκως καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 15 ετών και στο εφετείο η ποινή του μειώθηκε στα 5,5 χρόνια. “Αγωνίζομαι στο μέτρο των ατομικών μου δυνάμεων για την ανατροπή του κράτους και του υπάρχοντος κοινωνικού καθεστώτος, χωρίς να απορρίπτω καμία μορφή δράσης” δήλωνε σε επιστολή του, που δημοσίευσε η Ελευθεροτυπία.  Ο Νίκος Μαζιώτης δεν υπηρέτησε στο στρατό καθώς είχε δηλώσει αντιρρησίας συνείδησης. Λίγο νωρίτερα ως “Μαχόμενος Αντάρτικος Σχηματισμός” είχε  τοποθετήσει βόμβες σε διάφορα σημεία, όπως στο σπίτι της εγκληματολόγου Μαίρης Μπόση και στο γραφείο της Βάσως Παπανδρέου.
 
 Ο Σαράντος Νικητόπουλος φέρεται να είναι σκληρός αντιεξουσιαστής, με πολλές προσαγωγές κατα τη διάρκεια επεισοδίων και σύμφωνα με την αστυνομία ενδέχεται να βρισκόταν μαζί με τον Λάμπρο Φούντα στη συμπλοκή της Δάφνης.
 
 
Ο Ευάγγελος Σταθόπουλος, ο Χριστόφορος Κορτέσης, ο Κωνσταντίνος Γουρνάς -πατέρας δίδυμων- και η Παναγιώτα Ρούπα, για την οποία ακούγεται έντονα οτι βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, έχουν προσαχθεί αρκετές φορές στο παρελθόν σε επεισόδια.


Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε