Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Του έσκασε η χειροβομβίδα στα χέρια – Μυστήριο με την ταυτότητα του νεκρού

Κάτι παραπάνω από περίεργη είναι η υπόθεση της έκρηξης στο ισόγειο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου στη Θεσσαλονίκη

Μετά την ισχυρότατη έκρηξη που οφείλεται σε χειροβομβίδα που έσκασε στα χέρια του ατόμου που την περιεργαζόταν το ένα μετά το άλλο τα ερωτήματα έρχονται να προστεθούν στα ήδη πολλά που υπήρχαν από την αρχή.

Το νέο στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι ο νεκρός από την έκρηξη μέσα στο διαμέρισμα δεν είναι κάποιος από τους ενοικιαστές.

Οι αστυνομικοί που γνώριζαν ότι το σπίτι ενοικιάζεται από δυο Κούρδους μετανάστες θεώρησαν αρχικά πως το θύμα της έκρηξης είναι ο ένας από τους δύο.

Όταν όμως ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού να αναγνωρίσει το πτώμα την άκουσαν να τους λέει πως δεν είναι κανείς από τους ενοικιαστές της, αλλά ένα τρίτο πρόσωπο, αγνώστων στοιχείων, που είχε δει να τους επισκέπτεται κάποιες φορές.

Έτσι τώρα τα μόνα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί είναι ότι το ισόγειο που νοίκιαζαν οι δυο Κούρδοι ίσως ήταν ο χώρος κατασκευής βομβών. Αυτό το συμπέρασμα εξάγουν από το γεγονός ότι η χειροβομβίδα έσκασε στα χέρια του άνδρα, προφανώς την ώρα που προσπαθούσε να κατασκευάσει κάποιο μηχανισμό ή να βγάλει την εκρηκτική ύλη για να τη χρησιμοποιήσει.

Όπως και να ‘χει οι αστυνομικοί αναζητούν τους άλλους δυο Κούρδους που είχαν νοικιάσει το σπίτι καθώς φαίνεται πως έχουν μπροστά τους ένα κύκλωμα βομβιστών.

Οι αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για πιθανή εμπλοκή τους σε τρομοκρατική οργάνωση του εξωτερικού φαίνεται πως δεν επιβεβαιώνονται.

Αρχικά κάποιες επαφές που φαίνεται πως είχαν με ζευγάρι Τούρκων, επίσης κουρδικής καταγωγής, εναντίον του οποίου υπήρχε Γερμανικό ένταλμα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, είχε κινητοποιήσει την Αντιτρομοκρατική, τα νεότερα στοιχεία ωστόσο φαίνεται πως οδηγούν σε άλλη κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης:
Έκρηξη χειροβομβίδας με νεκρό στη Θεσσαλονίκη – Τι ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε