Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Του έσβηναν τσιγάρα στο κορμί – Κύκλωμα απήγαγε και βασάνιζε αλλοδαπούς!

Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο τα κυκλώματα απαγωγέων. Συμμορίες που συνήθως απαρτίζονται από Αφγανούς ή Πακιστανούς απαγάγουν ομοεθνείς τους και ζητούν λύτρα για να τους ελευθερώσουν.

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ένα τέτοιο κύκλωμα έφτασε σημείο να διαμελίσει ένα από τα θύματά του και να πετάξει το σώμα του στη χωματερή.

Χθες ένα ακόμη φρικτό περιστατικό ήρθε στο φως. Μετά από καταγγελία μετανάστη, που είπε στους αστυνομικούς ότι ένα κύκλωμα κρατά τον αδελφό του όμηρο ζητώντας 12.000 ευρώ, οι αστυνομικοί συνέλαβαν 14 άτομα, 10 Αφγανούς και 4 Πακιστανούς, ηλικίας από 16 έως 31 ετών.

Η συμμορία κρατούσε τον άνδρα σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ζήνωνος στο κέντρο της Αθήνας. Ο άνθρωπος μαρτύρησε κυριολεκτικά στα χέρια τους αφού όπως αποδεικνύουν τα ίχνη από τα σβησμένα τσιγάρα στα χέρια και το κορμί του οι δράστες έκαναν τα πάντα για να … πείσουν το αδελφό του να πληρώσει τα λύτρα.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, μετά από έρευνα εντόπισαν την πολυκατοικία, η οποία τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση. Λίγη ώρα αργότερα είδαν τρεις αλλοδαπούς να βγαίνουν από την πολυκατοικία και να επιβιβάζονται σε Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Σε κοντινή απόσταση, οι αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο και έκαναν έλεγχο στους επιβάτες, ένας από τους οποίους τους είπε ότι οι άλλοι δύο αλλοδαποί είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος και τον κρατούσαν όμηρο εκβιάζοντάς τον να τους καταβάλει 12.000 ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

Παρουσία εισαγγελέα, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στην πολυκατοικία, όπου βρήκαν τον αδελφό του καταγγέλλοντος και συνέλαβαν όλα τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν αναλάβει διαφορετικούς-διακριτούς ρόλους ο καθένας, καθώς άλλοι πραγματοποιούσαν τις αρπαγές, άλλοι είχαν αναλάβει την φύλαξη των απαχθέντων, άλλοι την σίτισή τους και άλλοι την είσπραξη των λύτρων που κατέβαλαν οι συγγενείς των θυμάτων.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, 20 κινητά τηλέφωνα, 305 ευρώ, μία απόδειξη μεταφοράς χρημάτων και ένα δελτίο μεταφοράς εμβάσματος.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε