Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τουλάχιστον τριακόσιοι αυτοί που δήλωναν σα… “βοσκότοπους” το Φαράγγι της Σαμαριάς για να παίρνουν επιδοτήσεις!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκεται από τις 26 Απριλίου ο φάκελος της υπόθεσης με τις κτηνοτροφικές ενισχύσεις.

Όπως δήλωσε λοιπόν, το μεσημέρι από τα Χανιά, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Αθανάσιος Καρούντζος,
στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον τριακόσια άτομα τα οποία δήλωναν ως βοσκοτόπους έκταση μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς και έπαιρναν κτηνοτροφικές ενισχύσεις!

Τα στοιχεία, που περιλαμβάνουν πλήρη κατάλογο με τα ονόματα των εμπλεκομένων που έχει στη διάθεσή του ο εισαγγελέας Χανίων και αφορούν την περίοδο από το 2009 μέχρι και σήμερα,
είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν πως, τουλάχιστον 300 κτηνοτρόφοι, έπαιρναν παράνομα επιδοτήσεις, δηλώνοντας ότι είχαν βοσκοτόπια που καταλάμβαναν έκταση 25.000 στρεμμάτων μέσα στη δημόσια και προστατευόμενη περιοχή του φαραγγιού της Σαμαριάς!

Οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονται σαν ιδιοκτήτες αλλά και σαν ενοικιαστές αυτής της έκτασης…

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από ανώνυμα τηλεφωνήματα στη διεύθυνση δασών Χανίων και σύμφωνα με τον κύριο Καρούντζο συνεχίζεται και για άλλες περιόδους και το θέμα παραμένει ανοικτό.

Την ίδια ώρα, έχουν ζητηθεί στοιχεία για παρόμοια δραστηριότητα και σε άλλες περιοχές, όπως αναδασωτέες περιοχές στην περιοχή Άναβος στο Σέλινο Χανίων, έκταση στο φαράγγι Θερίσου και σε αναδασωτέα επιφάνεια στο Βλάτος Κισσάμου.

Ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης αποκάλυψε πως στον εισαγγελέα βρίσκεται ένας ακόμα φάκελος, που αφορά μια πολύ μεγάλη έκταση στο Ρέθυμνο, όπου επιτήδειοι δήλωναν δασικές εκτάσεις ως αγροτικές,για να λαμβάνουν αγροτικές επιδοτήσεις.

Σε αυτή την υπόθεση εμπλέκονται περισσότερα από 250 άτομα ενώ η δασική έκταση που δηλωνόταν ως αγροτική ήταν πάνω από 15.000 στρέμματα…

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη:Δήλωναν το φαράγγι της Σαμαριάς και έκλεβαν εκατομμύρια μέσω επιδοτήσεων!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε