Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Τους… έφαγε η μεγάλη ζωή – Πολυτελείς διακοπές ήθελαν οι απαγωγείς του 67χρονου καρδιολόγου και πιάστηκαν στη φάκα

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Με τα λύτρα της απαγωγής στην… τσέπη, είπαν να το ρίξουν έξω. Έκαναν πολυτελείς διακοπές στην Τουρκία, αλλά δεν είχαν προβλέψει τους συνοριακούς ελέγχους…

Τους έπιασαν κοντά στα σύνορα της Βουλγαρίας με την ΠΓΔΜ!

Σχεδόν δυο μήνες μετά την περιπέτεια που έζησε ο 67χρονος καρδιολόγος, η αστυνομία εξιχνίασε την υπόθεση της απαγωγής του και συνέλαβε τους τέσσερις από τους πέντε δράστες. Όλοι τους είναι αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 20, 22, 23 και 28 ετών.

Οι τέσσερις συλληφθέντες και ο συνεργός τους που αναζητείται ακόμη, απήγαγαν στις 22 Μαΐου τον 67χρονο γιατρό, τη στιγμή που καλλιεργούσε το κτήμα του, στη Σταμάτα Αττικής.

Οι δράστες εισέβαλαν στο κτήμα, χτύπησαν το θύμα τους, με την απειλή όπλου τον έβαλαν στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και τον μετέφεραν σε ερημική τοποθεσία, σε δασώδη περιοχή δίπλα σε ρέμα, στον Άγιο Μερκούριο, όπου και τον κράτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της απαγωγής.

Το βράδυ της επόμενης μέρας και μετά από διαπραγματεύσεις, η οικογένεια του κατέβαλε 1.360.800 ευρώ ως λύτρα και οι απαγωγείς, αφού πήραν τα χρήματα από το ερημικό σημείο στο Διόνυσο που είχαν υποδείξει, εγκατέλειψαν τον 67χρονο εκεί όπου τον κρατούσαν.

Στις 24 Μαΐου, μια ημέρα αφού πήραν τα λύτρα, οι απαγωγείς διέφυγαν στην Αλβανία. Εις βάρος του εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης και άνδρες της Αστυνομίας πήγαν στην Αλβανία και είχαν συνεργασία με τις αρχές για να φτάσουν στα ίχνη των απαγωγέων.

Όπως διαπιστώθηκε, στις 8 Ιουλίου αναχώρησαν με πτήση charter από τα Τίρανα με προορισμό την Τουρκία για διακοπές, όπου διέμεναν σε πολυτελέστατο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στην Αττάλεια.

Στη συνέχεια, δεν επέστρεψαν στην Αλβανία με τις πτήσεις που είχαν προγραμματίσει αλλά συνέχισαν τις διακοπές τους σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης.

Τελικά, το περασμένο Σάββατο, 30 Ιουλίου, στα σύνορα Βουλγαρίας-ΠΓΔΜ, όταν το ταξί που τους μετέφερε σταμάτησε για έλεγχο! Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία για την έκδοσή τους στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aπήγαγαν καρδιολόγο και τον απελευθέρωσαν με λύτρα 1,5 εκ ευρω

“Τα λεφτά αλλιώς σε 3 μέρες θα σκοτώσουμε τον πατέρα σου”

Κάτω από μια γέφυρα κρατούσαν για 24 ώρες οι απαγωγείς το καρδιολόγο!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε