Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τους ήξεραν από την επομένη της πενταπλής δολοφονίας στην Κύπρο – Πως οι δυο έλληνες κατηγορούμενοι συνδέονται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο

Τους ήξεραν από την επομένη της πενταπλής δολοφονίας στην Κύπρο – Πως οι δυο έλληνες κατηγορούμενοι συνδέονται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο

– Το χρονικό της πενταπλής δολοφονίας
– Πώς οι πιστολέρο αιφνιδίασαν τα θύματα
– Που συνελήφθησαν οι 2 – Hταν και καλοί φίλοι με κοινά πιστεύω
– Δεν είχαν αφήσει πορεία και διαδήλωση ακομα και στο εξωτερικό
-Ζήτησαν από τον εισαγγελέα Εφετών να μην εκδοθούν στην Κύπρο

Να μην εκδοθούν στην Κύπρο ζήτησαν οι 2 κατηγορούμενοι για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα στις 23 Ιούνίου.

Ο εφέτης εισαγγελέας τους παρέπεμψε σε τακτική δικάσιμο γι’ αυτο ακριβώς το θέμα και εως τότε παραμένουν προφυλακιστέοι.

Στις 12.00 το μεσημέρι, ο ένας από τους δυο, ο 29χρονος θα οδηγηθεί με την κοπέλα του στα δικαστήρια της Ευελπίδων γιατί την στιγμή της σύλληψης είχαν πάνω τους ναρκωτικά.

Νωρίτερα, οι 2 κατηγορούμενοι οδηγηθηκαν στο Εφετείο με αυτοκίνητα που κάθε άλλο έχουμε συνηθίσει να μεταφέρουν κατηγορούμενους για δολοφονίες, ή για τρομοκρατία.
Με δυο μικρά αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν ένας – ένας και βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα.

Όπως όλα δείχνουν, η υπόθεση αυτή δεν είναι μια απλή υπόθεση πληρωμένων δολοφόνων, αλλά μια υπόθεση με απίστευτες προεκτάσεις που μπορεί να αποκαλύψει τις σχέσεις της τρομοκρατίας με εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου Λουκάς Λουκά εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα εξιχνιασθεί πλήρως ο πενταπλός φόνος στην Αγία Νάπα. Οι δύο συλληφθέντες φέρονται να αρνούνται να συνεργασθούν τόσο με τις ελληνικές αρχές, όσο και με κλιμάκιο της κυπριακής αστυνομίας που μετέβη στην Αθήνα για να τους ανακρίνει.
Ο κ. Λουκά είπε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και εξέφρασε την πίστη ότι οι αρχές θα μπορέσουν να φθάσουν σύντομα και στον ηθικό αυτουργό, που ανέθεσε το συμβόλαιο θανάτου στους δύο φερόμενους ως δράστες. Σημείωσε ότι η αστυνομία γνώριζε τα ονόματά των δύο δραστών από την επομένη του φόνου. Πρόσθεσε ότι, ευρωπαϊκά εντάλματα εκδόθηκαν μόνο για τους δύο υπόπτους και διέψευσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες για την ίδια υπόθεση καταζητείται και τρίτο άτομο στην Αθήνα.

Η υπόθεση

Πριν από λίγες ημέρες η Κύπρος συγκλονίστηκε από την πενταπλή δολοφονία που εγινε στην Αγία Νάπα.
Το στυγερό έγκλημα συνέβη το προηγούμενο Σάββατο 23 Ιουνίου. Ηταν η πρώτη φορά που στην Κύπρο, σημειωνόταν πενταπλή δολοφονία.
Τα 5 θύματα ήταν σε αυτοκίνητο που κινείτο σε ένα σκοτεινό δρόμο κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας. Οι δράστες, οι οποίοι ήταν κρυμμένοι, πυροβόλησαν ενώ το όχημα βρισκόταν εν κινήσει. Το έκαναν στην κυριολεξια σουρωτήρι.
Οι σφαίρες βρήκαν τα θύματα στο κεφάλι και στο στήθος, ενώ το διάτρητο από σφαίρες αυτοκίνητο συνέχισε ακυβέρνητο την πορεία του και έπεσε σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο.
Οι τέσσερις πέθαναν ακαριαία, ενώ ο πέμπτος ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Δεδομένου ότι τα πέντε θύματα εργάζονταν στην προσωπική ασφάλεια Κύπριου επιχειρηματία, οι δολοφονίες χαρακτηρίστηκαν ως «μαφιόζικη υπόθεση». Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν και οι έρευνες των Αρχών.

Μετά από συνεργασία των ελληνικών και των κυπριακών αρχών έφτασαν στα ίχνη του 29χρονου και τους 41χρονου από την Αθήνα.

Και τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης με προεκτάσεις στον αντιεξουσιαστικό χωρο και ίσως και σητν τρομοκρατία.

Οι δύο Ελληνες, που αναζητούνταν με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης ως δράστες της πενταπλής δολοφονίας που συνέβη το προηγούμενο Σάββατο στην Κύπρο, φέρονται ως γνωστά πρόσωπα του αντιεξουσιαστικού χώρου -μάλιστα ο ένας διέμενε σε υπό κατάληψη κτίριο της οδού Βαλτετσίου στα Εξάρχεια. Εκεί και συνελήφθη.

Επίσης, είχε προσαχθεί επανειλημμένως από το 2002 έως και το 2008, ύστερα από επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας σε πορείες και συλλαλητήρια. Στις 17 Νοεμβρίου του 2010, μάλιστα, είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απόπειρα σωματικής βλάβης. Για τον λόγο αυτό του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ο 41χρονος από την άλλη, είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στη Λευκάδα το 2010, αλλά δεν είχε συλληφθεί, καθώς είχε περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση. Και αυτός όμως έχει στο «ενεργητικό του» μία σύλληψη στη Γερμανία κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Σύνοδο του «G8» στο Βερολίνο το 2010.
Ο 41χρονος συνελήφθη στον Πειραιά, λίγο πριν επιβιβαστεί με τη φίλη του σε πλοίο για καλοκαιρινές διακοπές.

Πως έφτασαν στα ίχνη τους

O 29χρονος και ο 41χρονος είχαν μεταβεί στην Κύπρο και στις αρχές Ιουνίου. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τότε κλείστηκε η συμφωνία για το συμβόλαιο θανάτου, που στόχο είχε τον επιχειρηματία στον οποίο δούλευαν οι φρουροί. Ολα δείχνουν πως το όπλο αγοράστηκε από την Κύπρο.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναζητούν τον ηθικό αυτουργό για το πενταπλό φονικό στην Κύπρο

“Συμβόλαιο θανάτου” το πενταπλό φονικό στην Κύπρο – Οι αντιεξουσιαστές εκτελεστές και ο επιχειρηματίας που ήταν ο “στόχος”

Κύπρος: Μαφιόζικο χτύπημα με 5 νεκρούς

 


Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε