Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Τους παρακολουθούσαν από την Αθήνα; Ήξερε η αντιτρομοκρατική για το χτύπημα;

Τους παρακολουθούσαν από την Αθήνα; Ήξερε η αντιτρομοκρατική για το χτύπημα;

Οι πληροφορίες λένε ότι οι αστυνομικοί περίμεναν ένα χτύπημα των τρομοκρατών στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας εδώ και καιρό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όχι απλά γνώριζαν το που αλλά και το ποιοι, ενώ είχαν βάλει στο στόχαστρο και το “βανάκι” με το οποίο προσπάθησαν να διαφύγουν μετά το διπλό χτύπημα στο Βελβεντό της Κοζάνης.

Η ληστεία στην ΑΤΕ στη Φλώρινα, ήταν κατά τους αστυνομικούς ένα καθαρά τρομοκρατικό χτύπημα για την ενίσχυση του λεγόμενου τρομοκρατικού ταμείου.
Η λεία των 110.000 ευρώ ήταν “μικρή” και έτσι περίμεναν ένα νέο χτύπημα. Το γεγονός ότι κάποιοι από τους στοχοποιημένους νεαρούς έκαναν ταξίδια στη βόρεια Ελλάδα και μετά το χτύπημα στη Φλώρινα τους έκανε να πιστεύουν ότι οι νεαροί ετοίμαζαν και νέο χτύοημα στην ίδια περιοχή.
Εδώ και καιρό μάλιστα οι αστυνομικοί σε όλη τη δυτική Μακεδονία (Κοζάνη, Καστοριά,Γρεβενά, Βέροια, Φλώρινα) είχαν τεθεί σε συναγερμό.
Το απίστευτο είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί είχαν θέσει σε στενή παρακολούθηση κάποιους από τους δράστες της ληστείας και ουσιαστικά τους παρακολούθησαν στο τελευταίο ταξίδι πριν το χτύπημα ως την Κοζάνη.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το γκρι βαν το οποίο χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν ήδη από την Αθήνα.
Ίσως έτσι δικαιολογείται ότι παρά το ότι δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το χτύπημα στο Βελβεντό κατάφεραν να συλλάβουν σχεδόν την ίδια ώρα τον δράστη που είχε αναλάβει να οδηγεί το “μαϊμού” ασθενοφόρο και στη συνέχεια κατάφεραν να εντοπίσουν και το γκρι βαν μέσα στη Βέροια και να συλλάβουν και τους άλλους τρεις.
Η παρακολούθηση φαίνεται πως ήταν διακριτική και έτσι δεν στάθηκε δυνατό να αποτραπεί το διπλό χτύπημα στο Βελβενδό.

Διαβάστε επίσης:

Δαχτυλικά αποτυπώματα του φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου σε 2 γιάφκες των “Πυρήνων” – Καταγγέλλουν κακοποίηση οι γονείς και δικηγόροι των συλληφθέντων

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε